Kraj sage: Počelo grejanje „Lepe Brene“„Novi dom“ se konačno smilovao stambenoj zajednici u lameli Lepe Brene u Vranju i u ponedeljak sedmog novembra radijatori su bili topli u stanovima i lokalima pomenute zgrade, javljaju portalu InfoVranjske.rs iz redova stanara.

Napravljen je „krnji“ kompromis između „Novog doma“ i stanara i to tako da stanari izmire troškove remonta podstanice od 122.000 dinara, ali bez potpisivanja ugovora o korišćenju podstanice na 15 godina sa ovim javnim preduzećem.Jedan broj stanara se izjasnio protiv tog kompromisa, nagoveštavajući da neće da učestvuje u troškovima remonta podstanice, dok su drugi pristali da snose svoj deo troškova.

Stambena zajednica lamele u zgradi Lepe Brene, na sednici u četvrtak uveče, nadmoćnom većinom glasova odbacila je predlog ugovora «Novog doma» za daljinsko grejanje na 15 godina i dala svoje predloge koji određuju da sami stanari održavaju rad podstanice, a da pomenutom javnom preduzeću plaćaju jedino grejanje.

Strah od dolazeće hladnoće je ipak preovladao, što su stanari koji su bili u manjini za dogovor sa «Novim domom»

Imali smo sreće da je vreme neobično toplo za novembar, ne znamo šta bi smo da je nastupilo hladno vreme koje već najavljuju meteorolozi, a mi smo većinom penzioneri, dakle, ljudi u godinama koji ne mogu bez grejanja, pa smo dokle ćemo ovako, zabrinuta je manjina u ovoj zgradi u centru Vranja.

Strahu od smrzavanja stanari u manjini pridodaju i zabrinutost zbog sumnje da će Novi dom prihvatiti poslednju odluku stambene zajednice.

Novi dom nije prihvatio da mi samostalno plaćamo održavanje podstanice, što je razumljivo imajući u vidu veliku odgovornost, priznaju stanari.    1. Tričko 08/11/2022
    2. Pera ložač 09/11/2022

    Ostavi komentar