KRAH FUDBALA u OKRUGU: Tri kluba ispadaju iz Zone „Jug“Fudbalski sport na području Vranja i Pčinjskog okruga u finišu ligaških takmičenja u sezoni 2022/23 doživljava potpuni krah, iz Zone „Jug“ četiri kola pre kraja šampionata već su ispala tri od pet klubova sa ovog područja, a najbolje rangirani klubovi, Radnik iz Surdulice u Super ligi i Pčinja iz Trgovišta u Srpskoj ligi „Istok“ bore se za opstanak.

Fudbal na području Vranja istovremeno zadobio je snažan udarac porazom Mineralca iz Vranjske Banje u finalu Kupa Pčinjskog okruga od Pčinje iz Trgovišta, što predstavlja pad vranjskog fudbalskog sporta na najniže grane.

U Zoni „Jug“ nakon odigranog 26. kola situacija na dnu tabele u ovom rangu je jasna i konačna, tri poslednjeplasirana kluba sa područja Pčinjskog okruga, Ternoci koji je odustao od takmičenja, Alakince i Lugina iz Preševa, naredne sezone 2023/24 igraće u najnižem rangu, Okružnoj ligi Pčinjskog okruga.

Čast fudbala Pčinjskog okruga u Zoni „Jug“ spasavaju Morava iz Vladičinog Hana koja je na trećoj poziciji sa 46 bodova i sa izglednim šansama da na kraju zauzme drugo mesto, budući da ima dva boda manje od drugoplasirane Sloge iz Leskovca, i tim Vojske Srbije Nebeski anđeli koji je peti na tabeli sa 42 boda i sa sigurnim plasmanom u gornjem delu tabele.

Superligaš Radnik, klub sa područja Pčinjskog okruga koji se takmiči u najelitnijem rangu srpskog fudbala, bori se za opstanak i nije bez izgleda da sačuva sadašnji status, a i Pčinja iz Trgovišta ima soldne izglede da i u narednoj takmičarskoj sezoni ostane srpskoligaš.

Na kraju, područje Vranja sa svih šest klubova u najnižem rangu, Okružnoj ligi Pčinjskog okruga, u sezoni 2022/23 ispisuje najsramnije stranice svoje fudbalske istorije, nezapamćene u odnosu na bližu i dalju prošlost koja je često znala da proslavi i afirmiše vranjski fudbal na prostorima širim od juga Srbije!?  • Ostavi komentar