Korona na jugu: VELIKI pad epidemijskih brojki

Eko Taxi Vranje

Veliki pad gotovo svih epidemijskih brojki glavna je karakteristika epidemije korona virusa na jugu Srbije, pokazuju poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Procenat novozaraženih virusom korona u odnosu na broj testiranih uzoraka prvi put je pao ispod 10 odsto od avgusta ove godine, jer je od 315 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 25 pozitivnih, što predstavlja 7,9 odsto, za četiri odsto manje u odnosu na prethodni dan, a za 3,5 odsto manje u odnosu na Srbiju.U Vranju je broj novoinficiranih korona virusom pao na 14, Surdulici pet, Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Trgovištu po jedan, a u Preševu nije bilo novih slučajeva infekcije.

Značajno je pao i broj ukupnih i prvih pregleda u kovid ambulanti u Vranju na 140 i 60, a od 59 antigenskih testova, svega devet je pozitivno na koronu.

Broj pacijenata u vranjskim kovid bolnicama je stao na broju 61, 46 je na kiseoniku, primljena su dva i isto toliko otpuštena pacijenta.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje u Vranju konstatuju da se epidemiološka situacija na jugu Srbije popravlja, ali apeluju da se i dalje treba pridržavati protivepidemijskih mera i građani koji se nisu vakcinisali da obavezno prime vakcinu protiv korone.

NIV    1. Onaj koji zna 10/12/2021

    Ostavi komentar