Korona na jugu: U okrugu 24, Vranju 19 novozaraženih

Eko Taxi Vranje

Epidemijske brojke na jugu Srbije su opet u padu, posebno u odnosu na prethodni dan kada je došlo do skoka broja novoobolelih od virusa korona i procenta novih slučajeva infekcije u odnosu na broj testiranih uzoraka, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju za poslednja 24 sata.

Od 236 testiranih uzoraka iz Pčinjskog okruga, 24 su pozitivna na COVID 19, za osam manje u odnosu na prethodni dan, a to predstavlja 10,2 odsto, za dva odsto manje u odnosu na dan ranije, a za 2,3 odsto više u odnosu na Srbiju.U Vranju je evidentirano 19 novoinficiranih korona virusom, prethodnog dana ih je bilo 20, u Bujanovcu su tri novozaražene osobe, Surdulici i Trgovištu po jedan, dok u Preševu, Vladičinom Hanu i Preševu nije bilo novih slučajeva infekcije.

U Srbiji je od 10.046 testiranih lica, 817 pozitivnih na koronu, što predstavlja osam odsto, za pola procenta manje u odnosu na prethodni dan, pokazuju poslednji podaci Instituta za javno zdravlje «Milan Jovanović Batut» u Beogradu.

U Srbiji je ukupan broj obolelih od virusa korona premašio brojku od dva miliona lica, tačnije, 2.005.072, preminulo je 15.980 zaraženih, što predstavlja stopu smrtnosti od 0,80 odsto.

NIV  • Ostavi komentar