Korona na jugu: U okrugu 12, Vranju i Surdulici po pet novoobolelih

Eko Taxi Vranje

Epidemijske brojke na jugu Srbije nastavljaju da padaju, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju za poslednja 24 sata.

Od 240 testiranih uzoraka, 12 je pozitivnih na COVID 19, za 10 manje od prethodnog dana, što predstavlja pet odsto, za 4,5 odsto manje u odnosu na dan ranije, a za skoro pet odsto manje u odnosu na Srbiju.U Vranju i Surdulici je po pet novoobolelih od virusa korona, Bujanovcu i Bosilegradu po jedan, dok u Vladičinom Hanu, Preševu i Trgovištu nema novozaraženih.

Gradski štab za vanredne situacije saopštava da je broj pregleda u kovid ambulanti u Vranju (ATD) 65, koliko ih je bilo u prethodnom danu, ali je drastično pao broj prvih pregleda kojih je bilo 22, dvostruko manje u odnosu na dan ranije.

U ATD je urađeno 45 antigenskih testova, a četiri su pozitivni na koronu, što daje procenat zaražavanja od 8,8 odsto, za 7,5 odsto manje u odnosu na prethodni dan.

U vranjskoj kovid bolnici broj pacijenata je smanjen na osam, za dva manje u odnosu na dan ranije, tri pacijenta su na kiseoniku, prijema nije bilo, a otpuštena su dva pacijenta.

S. Kostić  • Ostavi komentar