Korona na jugu: Skok svih brojki

Eko Taxi Vranje

Rast broja i procenta novozaraženih korona virusom i povećan broj pregleda u kovid ambulanti u Vranju potvrda su zahuktavanja epidemije omikron soja i na jugu Srbije, dok neznatno povećanje broja hospitalizovanih u vranjskoj kovid bolnici potvrđuje pretežno blagu kliničku sliku novoobolelih od pomenute vrste opakog virusa.

Od 586 testiranih uzoraka iz Pčinjskog okruga, 86 je pozitvnih na COVID 19, što predstavlja 14,6 odsto, za četiri odsto više od prethodnog dana, ali za 15 odsto manje u odnosu na Srbiju, gde je procenat zaražavanja skoro 30 odsto.U Vranju je novoobolelih od virusa korona 61, za 22 više u odnosu na prethodni dan, Surdulici devet, Vladičinom Hanu šest, Bosilegradu pet, Preševu tri i Bujanovcu dva, dok u opštini Trgovište nije bilo novih slučajeva infekcije.

Broj pregleda u kovid ambulanti u Vranju u odnosu na prethodni dan je povećan i iznosi 237 pregleda, broj prvih pregleda od 154 je na nivou od prethodnog izveštaja, a od 162 antigenska testa, 42 su pozitivna na koronu.

U za sada jedinoj kovid bolnici u Vranju na Odeljenju psihijatrije, primljen je jedan pacijent, pa ih je sada 14, za jedan više u odnosu na prethodni dan, 10 je na kiseoniku, a otpusta nije bilo.

S. Kostić  • Ostavi komentar