Korona na jugu: Prethodnica četvrtog talasa

Eko Taxi Vranje

Epidemiološka situacija na jugu Srbije, sudeći prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, ukazuje na postepenu ofanzivu četvrtog talasa korona virusa.

Od 307 testiranih uzoraka sa područja Pčinjskog okruga, 12 je pozitivno na COVID 19, što predstavlja 3,9 odsto, za pola procenta manje u odnosu na Srbiju.U Vranju ima najviše novoinficiranih virusom korona, osam, u Preševu dva, po jedan u Vladičinom Hanu i Bujanovcu.

Broj prvih pregleda u kovid ambulanti u Vranju porastao je na 27 od ukupno 39 pregleda, a od 28 antigenskih testova, dva su pozitivna na virus koronu.

U vranjskoj kovid bolnici stanje je nepromenjeno u odnosu na prethodni izveštaj, na lečenju su dva pacijenta, jedan je na kiseoniku, a primljen je na bolničko lečenje jedan pacijent.

Epidemiolozi upozoravaju da rastu brojke novozaraženih korona virusom, od 9,275 testiranih uzoraka na COVID 19 je pozitivnih 386, pa je procenat novoobolelih 4,16 odsto.

Srbija još uvek ne može da dostigne procenat vakcinisanih građana od 50 odsto, a prema najnovijim saznanjima procenat vakcinisanih od 80 odsto garantuje kolektivni imunitet od virusa korona.

NIV    1. Miloš 04/08/2021

    Ostavi komentar