Korona na jugu: Padaju i brojke i procenti

Eko Taxi Vranje

Epidemiološku situaciju na jugu Srbije karakterišu pad i brojki i procenta novozaraženih korona virusom i pad hospitalizovanih pacijenata u vranjskim kovid bolnicama, saopštava Gradski štab za vanredne situacije.

Procenat novozaraženih korona virusom u Pčinjskom okrugu pao je na 14,5 odsto, za više od pet odsto manje u odnosu na prethodni dan, a na nivou Srbije, jer su od 365 testiranih uzoraka sa ovog područja, 54 pozitivna.U Vranju je 41 lice novoinficirano virusom korona, Bosilegradu pet, Surdulici četiri, Trgovištu tri i Vladičinom Hanu jedna osoba, dok u Bujanovcu i Preševu nema novih slučajeva infekcije.

U kovid ambulanti u Vranju je u odnosu na prethodni dan povećan broj ukupnih pregleda na 229, ali je broj prvih pregleda smanjen na 70, a od 73 antigenska testa, 23 su pozitivna na koronu.

U vranjskim kovid bolnicama broj pacijenata je smanjen na 63, za sedam manje u odnosu na prethodni dan, na kiseoniku je 48 osoba, takođe manje u odnosu na prethodni dan, a otpušteno je 11 pacijenata, za sedam više u odnosu na broj primljenih.

NIV  • Ostavi komentar