Korona na jugu: Nova ŽRTVA i pad brojki

Eko Taxi Vranje

Jedan pacijent je preminuo od posledica infekcije korona virusom u Zdravstvenom centru u Vranju i to je prvi smrtni slučaj posle dva dana u vranjskim kovid bolnicama.

Epidemijske brojke na jugu Srbije su većim delom u padu, izuzimajući neznatno povećanje broja hospitalizovanih pacijenata, pokazuju poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.Od 488 testiranih uzoraka iz Pčinjskog okruga, 132 su pozitivna na COVID 19, što predstavlja 27,1 odsto, za četiri odsto manje u odnosu na Srbiju i za isto toliko procenata u odnosu na prethodni izveštaj.

Broj novozaraženih korona virusom u Vranju smanjen je na 73, slede Vladičin Han sa 22, Surdulica sa 19, Bosilegrad sa devet, Bujanovac sa pet, Trgovište sa tri i Preševo sa jednim novoobolelim.

Broj obavljenih pregleda u kovid ambulanti u Vranju smanjen je na 279, 82 su prvi pregledi, a od 106 antigenskih testova, 50 je pozitivnih na koronu.

Broj pacijenata na lečenju u vranjskim kovid bolnicama povećan je na 116, na kiseoniku je 61 pacijent, primljeno je 11, a otpušteno devet pacijenata.

NIV  • Ostavi komentar