Korona na jugu: Kolebljive brojke i blagi pad

Eko Taxi Vranje

Epidemiološku situaciju na jugu Srbije karakterišu oscilacije epidemijskih brojki u smislu neznatnog smanjenja broja novoobolelih od virusa korona, blagi pad procenta novozaraženih i konstantni brojevi ukupnih i prvih pregleda u kovid ambulanti u Vranju.

Od 524 testirana uzroka sa područja Pčinjskog okruga, 163 su pozitivna na COVID 19, što predstavlja 31,1 odsto, manje u odnosu na prethodni izveštaj, a neznatno više u odnosu na Srbiju.U Vranju je broj novoobolelih smanjen na 89, slede Surdulica i Vladičin han sa po 24, Bosilegrad sa 10, Trgovište osam, Bujanovac sedam i Preševo sa jednim novim slučajem infekcije korona virusom.

U kovid ambulanti u Vranju obavljeno je 298 pregleda, 106 je prvih, a od 112 antigenskih uzoraka, 61 je pozitivan na koronu.

U vranjskim kovid bolnicama na lečenju je 115 pacijenata, 61 je na kiseoniku, primljeno je devet, a otpušteno pet pacijenata.

U sredu 20. oktobra zaseda Republički krizni štab u Beogradu koji treba da donese mere predložene od medicinskog dela kriznog štaba, a koje su političari na vlasti uporno odbijali zbog izbora u aprilu naredne godine.

NIV  • Ostavi komentar