Korona na jugu: Jedan preminuo, brojke u porastu

Eko Taxi Vranje

U vranjskim kovid bolnicama od posledica infekcije korona virusa preminuo je još jedan pacijent, saopštio je Zdravstveni centar u Vranju.

Za poslednjih 19 dana korona je na jugu Srbije odnela 42 života, a u oktobru je izgubilo bitku sa opakim virusom 27 pacijenata.



Epidemiološku situaciju na jugu Srbije karakteriše porast svih brojki, broja novozaraženih virusom korona, broja pregleda u kovid ambulanti, hospitalizovanih pacijenata i obolelih na kiseoniku.

Od 496 testiranih uzoraka iz Pčinjskog okruga, 156 je pozitivnih na COVID 19, što predstavlja 31,4 odsto, za četiri odsto više u odnosu na prethodni izveštaj i za skoro četiri odsto više u odnosu na Srbiju.

U Vranju je 88 novoinficiranih korona virusom, Surdulici 28, Vladičinom Hanu 13, Bujanovcu 10, Trgovištu devet, Bosilegradu pet i Preševu tri.

Broj obavljenih pregleda u kovid ambulanti u Vranju povećan je na 303, 106 je prvih, a od 109 antigenskih testova 56 je pozitivnih na koronu.

Broj pacijenata na lečenju u vranjskim kovid bolnicama povećan je na 120, na kiseoniku je 69, primljeno je 11, otpušteno tri pacijenta, a jedan je transportovan za Kruševac.

NIV



  • Ostavi komentar