Korona iskustva iz KRUŠEVCA: Glad teži od bolestiSrboljub Stamenković, rodom iz Vranjske Banje koji više od 40 godina živi u Beogradu, posle preležane korone u kovid bolnici u Kruševcu, javlja portalu InfoVranjske „da je glad pacijenata teža od opakog virusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi“.

Kada sam se inficirao virusom korona, zbog velikih gužvi u beogradskim kovid bolnicama odlučio sam da odem u Kruševac, gde sam za desetak dana lečenja bio na „dijeti“ koja je opasnija od virusa, jer ono što se daje obolelima da jedu, to se ne daje ni kučićima,, ogorčen je Stamenković.Ovaj rođeni Banjčanin, profesionalni fotoograf u penziji, snimio je porcije koje su namenjene bolesnicima za doručak i ručak.

Parčence hleba, tanka šnita salame i šolja mlakog čaja nepoznatog porekla, to vam je za doručak, a za ručak isto tako parčence hleba i nekakav „čorbuljak“, toliko ukusan da sam zatražio recept kako se sprema, priča Stamenković sa primetnom ironijom u glasu.Stamenković ističe „da od kovid bolnice u ovim epidemijskim uslovima nije oečkivao gozbu i jela za gurmane“.

Bolnica je to, tu nema gošćenja, to je jasno, ali mislim da su u kovid bolnici u Kruševcu prekardašili sa hranom ispod svih i najnižih standarda, pa nije čudo što smo i mi gojazniji pacijenti napustili ovu bolnicu sa šlang linijom i stoga ne razumem kad se vlast u Srbiji hvali zdravstvenim sistemom, ističe Srboljub Stamenković.

Rođeni Banjčanin, naturalizovani Beograđanin, prilikom napuštanja kovid bolnice u Kruševcu imao je problem sa „zdravstvenim vlastima“ u ovoj ustanovi.

Zahtevali su da mora neko da dođe po mene, znači, sam, bez „nekog“ nisam mogao da napustim bolnicu, pa sam se snašao sa taksistom koji je na moj poziv stigao i tek sa njim mogao sam da izađem, čudi se Stamenković.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Aco srbine 11/02/2022
    2. Соња Глигоријевић 11/02/2022
    3. Karađorđe 12/02/2022
    4. Gre'ota 14/02/2022

    Ostavi komentar