KORONA I DALJE KOSI: Još TRI ŽRTVE U ZC VranjeTri pacijenta u Zdravstvenom centru u Vranju izgubila su bitku sa virusom korona, saopštila je ova ustanova.

Uprkos velikim naporima lekara i ostalog medicinskog osoblja, tri obolela od korone su preminula u vranjskim kovid bolnicama.Za skoro dve nedelje 33 osobe izgubile su bitku sa koronom, a za poslednjih 11 dana od posledica infekcije umrla su 33 pacijenta u ZC Vranje.

I dok virus korona kosi po bolnicama i odnosi ljudske živote, Republički krizni štab nije doneo oštrije i restriktivnije protivepidemijske mere, jer se sa predloženim merama od strane medicinskog dela kriznog štaba nisu složili političari na vlasti u Srbiji.To potvrđuje obraćanje nakon sednice Republičkog kriznog štaba Ane Brnabić, premijerke Srbije, koja je konstatovala «da je vakcinacija najbolji i jedini način da se zaustavi epidemija».

Aktuelna vlast ne želi da uvodi restriktivne mere samo zato da se ne bi zamerala građanima Srbije, posebno u vremenu bliskih izbora u proleće 2022. godine – zaključuju nezavisni analitičari u Srbiji.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Mudrologija 06/10/2021
    2. Vranjanac 06/10/2021
    3. Luka 06/10/2021

    Ostavi komentar