KONVERZIJA U JUMKU : Grad se naplaćuje BAZENOM I STADIONOMGrad Vranje će postati vlasnik fudbalskog stadiona «Jumko» i bazena, a u okviru konverzije svojih potraživanja prema fabrici «Jumko», javlja izvor portala InfoVranjske iz Gradske uprave.

Stadion i bazen su samo deo konvrtovanog vlasništva Grada nad delom imovine «Jumka», čime će biti izmiren samo deo potraživanja lokalne samouprave prema najvećoj tekstilnoj fabrici na jugu Srbije.Vaša vest o «oproštaju» potraživanja Grada «Jumku» je za sada delimično tačna, jer gradska vlast želi stadion i bazen u svom vlasništvu u okviru konverzije koju je ova fabrika dugo godina odbijala – saopštava izvor portala.

Grad iz «naročitih» razloga želi da postane vlasnik stadiona «Jumko» i bazena.Grad namerava da stadion i bazen budu u nadležnosti Javne ustanove «Sportski objekti» koja rukovodi svim javnim sportskim objektima u Vranju, bazen može prihodovati ne samo leti, već i u zimskoj polovini godine od lepo sređenog restorana, dok stadion može biti važna poluga u «pacifikaciji» Dinama i Dragana Antića Recka – objašnjava izvor InfoVranjskih.

Ilustracija FOTO Promo

Po njegovim rečima, «neizvesno je šta će Gradu pripasti u vlasništvo u kapitalu «Jumka» i kako će se odvijati procena imovine koju treba konvertovati»!?

Rano je o tome govoriti, moguće su malverzacije unutar vlasti, ali se jedino zna da stadion i bazen ne mogu da «pokriju» ukupna dugovanja «Jumka» od preko 600 miliona dinara – primećuje izvor portala InfoVranjske iz Gradske uprave.

Podsećamo, Skupština Grada Vranja je na svojoj poslednjij sednici u sredu 10. novembra donela odluku da svoja potraživanja prema «Jumku» konvertuje u vlasništvo nad delom kapitala fabrike.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Muškatirovic 12/11/2021
  2. Metodije 12/11/2021
  3. Princip 12/11/2021
  4. Velibor 12/11/2021
  5. ZABRINUT 12/11/2021
  6. Rade 12/11/2021
  7. Maki 13/11/2021
  8. Nenad 14/11/2021

  Ostavi komentar