Konačno: Iz PČINJSKOG okruga OSMORICA poslanikaRepublička izborna komisija dodelila je mandate poslanicima u ponedeljak, 22. januara, pa će prema tim podacima Pčinjski okrug imati osam predstavnika u Skupštini Srbiji.

Među 129 mandata Srpske napredne stranke na 52. mestu nalazi se advokat Dragan Nikolić iz Vranja, a na 67. diplomirani ekonomista Goran Nikolić, takođe iz Vranja, dok je na 81. mestu diplomirani ekonomista iz Trgovišta Nenad Krstić.Kada je reč o listi „Srbija protiv nasilja“ koja je osvojila 65 mandata, među onima koji bi mogli da uđu u Skupštinu Srbije master pravnik Slobodan Petrović koji je na 56. mestu na toj listi i dr veterinarske medicine iz Vladičinog Hana Nenad Mitrović koji je na 61. mestu.

Sa liste Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, koja je ukupno osvojila 18 mandata u Skupštinu bi mogao da uđe Novica Tončev iz Surdulice koji je pozcioniran na 12. mestu na listi.Kada je reč o listi „Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju“ Pčinjski okrug bi u parlamentu mogao da predstavlja pravnik iz Stubla Zoran Stojanović koji je na 13. mestu na listi, koliko je ukupno mandata i osvojila ta grupacija.

Na listi „Mi – Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović“ nema nijednog predstavnika Pčinjskog okruga među onima koji su osvojili mandate.

Kada je reč o manjinskim listama, u parlament će ući i diplomirani pravnik iz Velikog Trnovca Šaip Kamberi sa liste „Politička borba Albanaca se nastavlja“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. TAKO JE, KAKO JE 23/01/2024
    2. Nece 23/01/2024

    Ostavi komentar