Komrad čisti SAMO 12,2 odsto ulica u graduPrvi sneg koji je ove godine pao u Vranju, otvorio je ponovo pitanje zašto se ne čiste sve ulice u gradu. Izvšna direktorka Javnog preduzeća „Komrad“ u odgovoru na pitanja Info Vranjskih koliko se ulica čisti u gradu, odgovorila je da  „Komrad“ ručno čisti 30 ulica i pet trga, a čistilicom 62 ulice

JKP „Komrad“ je u odnosu na period od pre pet godina povećao broj ulica u Vranju koje čisti, i ručno i mehanički-čistilicom – navodi se u odgovoru Cvetkovićeve.Grad Vranje ima više od 500 ulica, a prema podacima iz 2016. godine koje je Vranjskim novinama dostavio tadašnji direktor „Komrada“ Momir Stoiljković, ovo javno preduzeće čistilo je 27 gradskih ulica, što predstavlja 5,3 odsto svih ulica u Vranju.

EVO KAKO KOMRAD ODRŽAVA GRADUvođenje mehaničkog čišćenja uvećalo je broj ulica koje se čiste na 62, što predstavlja 12,2 odsto svih ulica u Vranju.

U „Komradu“ ukazuju da regionalne saobraćajnice održavaju i čiste republička javna preduzeća, pa, primera radi, Radnička ulica nije pod ingerencijom ovog javnog preduzeća, već republičkih koje, kako se čini ne rade svoj posao.

NAPREDNJACI U KLIN, KOMRAD U PLOČU

U svakom slučaju, dobro je da se čisti više, ali građanima koji se celog jutra javljaju našoj redakciji to više očigledno nije dovoljno, pa ostaje otvoreno pitanje da li će se Komrad pozabaviti time kako da se čisti i ono što nije uži centar grada, valjda i tamo žive ljudi koji plaćaju porez i najmanje što žele su čiste ulice.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Periferija 07/12/2021
  2. Firga 07/12/2021
  3. Бањка 07/12/2021
  4. Kladionicar 08/12/2021
  5. Lopovi 08/12/2021

  Ostavi komentar