Komentar dana: Zašto Vranje izgleda kao RATNA ZONA?Zlobnici po Vranju pričaju da kada je predsednik svih srpskih zemalja Aleksandar Vučić posetio izbeglice iz Ukrajine u centru „Motel Vranje“, nije razumeo kada su se izbeglice žalile da su prestravljene jer im ulice u Vranju liče na ratom zahvaćena i razorena područja u Ukrajini, Siriji i Avganistanu.

Jedva su ga iz pratnje ubedili da nije ratno stanje i bombardovanje, nego da gradonačelnik voli podzemne građevinske radove i da se radi o zameni kanalizacionih cevi prečnika fi 200, kanalizacionim cevima prečnika fi 200, ali da mu je bilo lakše kada su spomenuli izvođača „Milenijum“, odmah se dao na razmišljanje da obraduje Ukrajince jednim „Vranjem na vodi“ tu odma, niz padinu prema Moravi.Vranjska čaršija se još i pita da li u Vranju postoji narodna milicija, ona zadužena za saobraćaj.

Imaju Vranjanci opravdanje da u zoni radova nema nijedne kafane, pa zato nema ni vranjskih saobraćajaca, ali ima škola, pa ima „zona škole“ a u tu školu, za razliku od vranjskih saobraćajaca idu naša deca, pa se postavlja pitanje da li „za našu decu“ mogu da se čike u plavom pojave u javnost i pokušaju da regulišu saobraćaj preko katakombi, rovova i ovo posebno naglašavamo u „zoni radova“.Tu dolazimo do ključnog pitanja.

Ako su vranjske ulice raskopane u „skladu sa zakonom“ o putevima, o planiranju i izgradnji, i „Odlukom o tehničkom regulisanju saobraćaja na teritoriji grada Vranja“ koju su doneli vranjski zakonodavci i taj isti gradonačelnik neimar, da li je normalno da se nijedan ne poštuje i u zoni radova odvija nesmetan saobraćaj, pritom, nijedno od gradilišta nije propisno obeleženo i obezbeđeno od strane izvođača radova, pa se pitamo, postoje li nadležne inspekcije u gradu koje primaju plate od naših građana i zadužene su da štite naše građane.

Ima i pozitivnog primera. JP Parking servis Vranje! U zoni radova, gde je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, a zbog ugroženosti bezbednosti, ne vozača, nego svih i prolaz motornim vozilima, ažurno piše kazne i naplaćuje parkiranje, od koga, od naših građana. Bravo.

A šta ako dođe do oštećenja vozila, u zoni radova!?! Ništa, izađu momci u plavom iz kafane, naprave zapisnik, pa pošto nije adekvatno obeleženo i obezbeđeno gradilište i nije zaustavljen saobraćaj kroz zone radova, štetu plaća JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“, od čijih para, građana Vranja. Kome? Nesavesnom vozaču, a ako pretekne ima i za večerinku momka u plavom.

Komunalnu policiju i ne spominjemo, oni su upali u letnji san i prešli na nevidljiv režim rada, čisto da se neko ne doseti i pita „za koje rabote“ primaju platu.

Okreni, zavrni, građani Vranja dobro investiraju u cevi fi 200, pod uslovom da ne upadnu u iste.

I, šta ćemo sad?!?

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Miki 21/06/2022
  2. Fasizam 21/06/2022
  3. Šanko 21/06/2022
  4. Bugarin bosilegrad 21/06/2022
  5. Joca 21/06/2022
  6. Zlaja 80 21/06/2022
  7. Atlija Milorad 22/06/2022
  8. Procke 22/06/2022
  9. Informacija 22/06/2022
  10. Turci 22/06/2022
  11. Mujo 23/06/2022
  12. Smiljka 24/06/2022

  Ostavi komentar