Komentar dana: Vranje kao GOTHAMIzgleda da je Vranjancima sudjena „nečista krv“ ili možda je bolji termin „nečista rabota“.

Naime, taman se malčice stiša buka oko ekranizacije „Nečiste krvi“ i silne golotinje i ašikovanja po vranjski i sobinski sokaci i ambari, otvori se „nečista rabota“ oko ukrašavanja gradskog parka.Možda bi Vranjanci i progutali to što su „ukrasne lutke“ od žice, kineskih sijalički i šljaštećih kineskih traka, koje vrede jedno milionče, nabavljene za tri miliona i neko se omastio debelo, ali, ne mogu da se smire i pomire sa izgledom istih.

I vlast i opozicija, mediji režimski i opozicioni, svi su složni da lutke, aj što nemaju veze sa Novogodišnjom čarolijom, nego niko ne zna sa čim imaju veze, pa se samo nižu pretpostavke.

Na šta nalikuje vila sa ogromnim poprsjem, kao u dojilje, što nas sa ramom Vranja dočekuje na ulasku u Gradski park, predebeli sneško sa ogromnim cilindrom, neke čudne vile, još čudniji leptiri, misteriozni pehar ili ti šta je već, doduše, voz, liči na voz.

A, stvar je izgleda poptuno jasna. Kroz figure, naprednjačka vlast, koja se debelo omastila, šalje jasnu poruku biračima. Prozivate nas za afere sa kučićima, sportskim radnicima i klubovima, za Partizanski put i ostale prtinke sa probijenim rokovima i naduvanim fakturama, za ugradnju, pljačku, a mi sve radimo za „vašu i našu decu“.

Nećete Borino Vranje, sa dert, kal, muljanje, e, evo vam „Gotham City, koji već drugi mandat gradimo.

Gotam, malo seoce u engleskoj grofoviji Notingahšir sa 1600 stanovnika, koje je u 16 veku kad se pročulo da će kralj Jovan bez Zemlje da kroz selo gradi carski drum i meštanima naplaćuje „stupku“ odlučilo da se svi meštani prave kolektivno ludi,  pošto se tada ludilo smatralo zaraznom i prenosivom bolešću. Ovo mesto, koje je u istoriji ostalo upisano kao „mesto koje naseljavaju budale“, inspiracija je za Betmenov Gotam, „mračni grad, prokletog karaktera“.

Ko je sneško u parku, ako ne „Ludi Klobučar“ – naučnik opterećen kontrolom uma da bi manipulisao žrtvama, odrastao kao usamljeno, odbačeno, isfrustrirano dete. Aha, već prepoznajete pojedince u vlasti Vranja.

Ko su prsata vila, šarena sirena i satanistički anđeo, ako ne „Gotham City Sirens“,  mračne žene, predstavnice zla, isfrustrirane zbog svojih ograničenih moći i količine otrova koji šire po gradu. Da li vam je sada jasno zašto se naš gradonačelnik okružio igraorkama, pekarkama, piljarkama, pa im i novogodišnje lutke posvetio.

A oni mali leptirčići, što više liče na pčele ubojice i to mutirane, ne treba podsećati na silne naprednjačke botove i profesionalne preletače, koji svojim otrovom zagađuju Vranje i sav prostor, i prave veću štetu nego što bi je Rio Tinto napravio.

E, sad pehar, mada ne liči. Ubav jeste, ali više ima sličnosti sa „Nečistom krvlju“ nego sa peharom pobednika. Nekako svi se slažu da više podseća na simbol falusa, i to, kako bi Vranjanci rekli „zažuljenog“. Oduvek je bio simbol plodnosti, dominacije, ali i „dominacije jednog muškarca nad drugim“, čuvar od uroka, mada ovde nema šta da se uroči.

I na kraj vozić, ubav, nakićen, e tu su se naprednjaci zajebali u poruci gradjanima. Više su poručili, pakujemo prnje i hvatamo „poslednji voz“.

A vi uživajte u Gothamu „mračnom gradu, prokletog karaktera“.

Nemi posmatrač  1. Gradjanin 17/12/2021
  2. Lidija 17/12/2021
  3. Del Boy 17/12/2021
  4. Miki 17/12/2021
  5. The Dark Knight 18/12/2021
  6. Djilda 18/12/2021
  7. PErica 18/12/2021
  8. MOME 18/12/2021
  9. Lustracija 19/12/2021
  10. Kurta 20/12/2021
  11. Budici gradonacelnik 21/12/2021
  12. Gledam i krstim se 21/12/2021
  13. KUD 21/12/2021

  Ostavi komentar