Komentar dana: Politička scena Vranja – Apsolutno ćutanjePostizborno vreme političke scene Vranja odlikuje gotovo apsolutno ćutanje skoro svih aktera bavljenja politikom, a časni izuzeci samo potvrđuju stanje zanemelosti koje karakterišu odsustvo svih vidova komunikacije političara Vranjanaca sa medijima i uopšte lokalnom javnošću.

Častan izuzetak na primeru Gradskog odbora Narodne stranke, čiji se predstavnici povremeno oglašavaju u medijima, kao i razumljiva uzdržanost stranaka opozicije koje su na izborima trećeg aprila bile u sastavu širih koalicionih saveza, poput, primera radi, Pokreta obnove kraljevine Srbije, ne mogu da amortizuju utisak ćutanja i inertnosti svih značajnijih učesnika lokalne političke scene.

Vladajuća SNS se ne oglašava ni nakon visokog procenta osvojenih glasova birača na predsedničkim i parlamentarnim izborima, konferencije za novinare su prošlost koja se ne vraća, a posebno su nestale u maju, kada su izostali ne samo susreti sa medijima, već i zvanična saopštenja za javnost.

Vranjski naprednjaci mimo ustaljene prakse da reaguju na negativno pisanje i kompromitujuće komentare o propustima i anomalijama njihove vladavine u Vranju, nisu ni demantovali niti pripretili tužbama protiv nezavisnih medija, posebno u drugoj polovini maja, kada su mediji izvan njihove kontrole pisali o aferama najviših funkcionera stranke.

Dobro Jutro Srbijo Vranje

SNS, poznavajući njihovu političku matricu i autoritarnost, poistovećuje aktivnosti gradske vlasti i ukupnog javnog sektora na lokalu sa političkim aktivnostima, što je neprihvatljivo, budući da su gradska vlast i javni sektor na teretu budžeta, odnosno, poreskih obveznika, a politički establišment ne može da zaklanja svoju inertnost ispod kišobrana onih koje narod plaća da rade svoj posao.

Vranjski socijalisti i pored relativno dobrih izbornih rezultata u Vranju, istrajavaju na kontinuitetu sopstvenog nepostojanja na lokalu, zatvoreni za medije i javnost, odrekavši se i svoje najveće medijske tekovine, Otvorenog dana za medije, što se tumači generalnom linijom utvrđenom „odozgo“ da se ne talasa i ne napadaju naprednjaci, a u iščekivanju njihove milosti prilikom konstituisanja vladajuće većine u srpskom parlamentu i formiranja Vlade Srbije.

Stranka slobode i pravde u Vranju, izuzimajući saopštenje o lokalnom sportu, kao da je stornirala sve svoje aktivnosti, bez jakih saopštenja, reagovanja na brojne propuste vlasti, kao da je analogno SPS-u, pretpostavljamo, na sugestiju vrha stranke stupila u političku ilegalu, takođe u iščekivanju novih političkih okolnosti u Beogradu i vrhu vlasti u Srbiji.

Na političkoj sceni Vranja odavno su zaćutali i nikako se ne oglašavaju stranke, koalicioni partneri SNS, radikali čije ćutanje ima opravdanja u statusu vanparlamentarnosti posle poslednjih izbora, Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka, Dveri, baš kao da i oni iščekuju «nešto» na vrhu vlasti u Beogradu.

A imalo je o čemu da se oglase i reaguju na stanje u Vranju, lokalnoj infrastrukturi, afere aktuelne vlasti koje su otkrili nezavisni mediji, promašaje u ovdašnjem zdravstvu i drugim oblastima, na rad javnih preduzeća, neispunjena a gromoglasno data obećanja lokalnih vlastodržaca…

Zato, na kraju, poruka ćutolozima na političkoj sceni Vranja da ćuteći neće postati najglasniji.

S. Kostić  1. Bane 01/06/2022
  2. Slavko 01/06/2022
  3. Cacko 01/06/2022
  4. Ana 01/06/2022
  5. SIMEON 01/06/2022
  6. Ana 01/06/2022
  7. Ana 01/06/2022
  8. Z 02/06/2022
  9. Slavko 03/06/2022

  Ostavi komentar