KOMENTAR DANA: Pokušavamo da budemo normalni u ovom nenormalnom Svetu – Državi – GraduČitalac ili čitateljka portala InfoVranjske.rs objavila je komentar na tekst „Sutjeskina ponovo bez VODE: Građani „zarobljeni“ u prašini od FEBRUARA“. Iako ova komentar nije vezan samo za Sutjeskinu ulice, on objašnjava život u Vranju u potpunosti.

Komentar prenosimo u celosti.Komentar upućujem „nekome“ ko je odgovoran za dešavanja u Vranju.

Danas je 27. aprila, 2024.godine, Subora, Lazareva subota, Vrbice.Pokušavamo da budemo normalni u ovom nenormalnom Svetu, Državi, Gradu. Želimo da izvedemo decu do Saborne crkve. Da jedni drugima čestitamo ovaj praznik i zaželimo dobro zdravlje, sreću, blagodet. Da uživamo u divnom danu koji nam je Gospod podario. Da odemo do lekar i činimo sve ono što bi trebalo da bude normlno i dostupno običnom čoveku pa makar on živeo u Srbiji,u Vranju.

“Neko“odgovoran se izgleda uporno trudi da nam oduzme sva elementarna prava i ljudsko dostojanstvo i to za sada dobrano uspeva.

Živimo u ulici Stanoja Glavaša u centru Vranja koja je saobraćajno uvezana sa ulicom Moše Pijade i koja predstavlja jedinu vezu sa ostatkom Grada. Na našu žalost ulica Moše Pijade je već mesec dana raskopana i u njoj se „izvode radovi“. Kažem „izvode radovi“ jer se od mesec dana radovi zaiste izvode možda efektivno pet dana. Ostatak vremena tu su ostavljene mašine, poneki radnik koji hvata hladovinu za celodnevnu „siestu“ ili se sklanja od kiše i drema ispod streja kuća…a ulica, jedna od najfrekventnijih u Gradu, neprohodna.

Ovakvom brigom ili nebrigom „nekog odgovornog“ ,građanima ovog dela Grada uskraćena su Ustavom i zakonima ove zemlje zajamčena prava poput prava na slobodno kretanje, pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na zaštitu druge vrste uključujući i protiv požarnu…a da ne zaboravimo pravo na bezbednost imajući u vidu da su iskopani „šančevi“ celom dužinom ulice, dubine oko 3 i više metara i širine veće od 2 metra, obezbeđeni običnom papirnom trakom jačine toalet papira.

Nema za nas izlaska kolima (a i pešice je rizik), nema za nas Hitne pomoći, vatrogasne službe, komunalnih usluga (đubre nije isterivano 15 dana), decu držimo zatvorenu jer se namaju gde bezbedno igrati.

I sve zbog toga što je „neko odgovoran“sve to lepo isplanirao (unovčio) i sve „radi u korist nas građana Grada Vranja“.

Za ovaj zulum koji nam se čini ,“neko odgovoran“ ne samo da treba da podnese ostavku kao moralan čin, već mora ili moraju da budu uhapšeni i odgovaraju za svoju nesposobnost i ovakvo kabadahijsko činjenje i nečinjenje.

Žalosno je što su ti „neki odgovorni“došli na ta odgovorna mesta iz ličnih interesa, zaboravljajući da se radi o javnim funkcijama koje podrazumevaju sasvim drugačiji odnos prema poverenom.

Možda i nisu zaboravili?

Verovatnije je da ne znaju šta je njihov posao i da su prezaokupljni ličnim u odnosu na ono što se zove javno i opšte dobro zbog čega su tu gde jesu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Vranjanac 28/04/2024
    2. Paparazzo 28/04/2024
    3. Vladan 28/04/2024

    Ostavi komentar