Komentar dana: Kako danas izgleda (NAPREDNI) Deda Mraz?

Eko Taxi Vranje

Da li znate ko je mali debeli čoveculjak sa bradom u crvenom, okružen malim vilenjacima u zelenom?

Da li se sećate velikih menzi u Jumku, Simpu, Alfi, Zavarivaču, Koštani, DIV-u, okićenih samo za dan kada primaju decu svojih radnika da ih daruju paketićima, igračkom, sokićem, grickalicama i prigodnom predatavicom, slikanje sa Deda mrazem, pa kući u toplini doma da ušuškani dočekamo Novu Godinu.Presrećni što smo išli po paketić gde nam mama i tata zarađuju, druže se sa kolegama, obezbeđuju igračke, letovanje, pa i Deda Mraza a i 13tu platu.

I posle sankcija, ratova, propasti, sećanja na taj dan ne blede.

Kako danas izgleda Deda Mraz, ovaj napredni.

Tata i mama sede kući, jer Geox pobego, kao i Rusi, DIV postao magacin BAT sa desetak radnika, Simpo i Jumko toliko dobro rade da ni ukras za menzu ne mogu da dobace, a kamo li toplinu, svi čekamo referendum da nam krene bolje, mada onaj što radi za „našu decu“ reče da nam je bolje po prvi put u istoriji, ali smo nezahvalni, pa ce da nam smanji penzije, ukine plate ali davace po 20, 10, 30 eurica dok se ne rasvestimo.

A, Deda Mraz?

Napredni Deda Mraz odaziva se na „Šone“, nema zelene vilenjake, vec neke sa plavim prslucima i plavim kačketima na kojima pise „SNS“.

Okuplja nas po mesnim zajednicama, neokićenim, valjda se tu glasa pa da ne zaboravimo.

A okuplja i po crkvenim prostorijama, tu se ne glasa nego uzdise „za pokoj duse“ onih što nas napustiše, ali i dalje će da glasaju.

Paketići skromni, onako, socijalni, ali, da ne budemo nezahvalni, neko se setio. Posto vise nema Geoxa, DIV, Jumko, Simpo, Opstine, Centra za socijalni rad, dobro je i ovo „za njihovu decu“, da ne talasamo, da ne ukinu i to pa nam posalju onog sto se odaziva na Gonzi, za njega po mesne zajednice i kapele pricaju da ne donosi, ne poklanja, nego i uzima.

Kažu kad se davi, nikako da mu kažete „daj Gonzi ruku“, nego „na Gonzi ruka“.

Srećna vam nova Srpska Napredna godina.

Nemi Posmatrač  1. Gradjanin 29/12/2021
  2. Yumco 29/12/2021
  3. Perica 29/12/2021
  4. Miki 29/12/2021
  5. Čedomir 30/12/2021
  6. Jumkovica 30/12/2021
  7. HUMNI 30/12/2021

  Ostavi komentar