Komentar dana: Gradska SLAVA – Gonzi u MATRIKSU

Eko Taxi Vranje

Da li ste gledali film “Matriks“ u kome mašine osvajaju svet i potpuno dominiraju, a ljude održavaju u životu kako bi koristili kao „električni generator“ tako što su im zatvorile tela u kapsule a u mozgovima projektuju fiktivnu stvarnost.

Tako izgleda čestitka čoveka koji se predstvalja kao gradonačelnik Vranja a odaziva na Gonzi povodom gradske slave Duhovski ponedeljak. Naime u čestitci je poželeo gradjanima Vranja „uspeh, zdravlje i sreću“ i pozvao ih da „zajednički učestvuju u razvoju grada“.Sreću ne vredi tumačiti, verovatno treba da budu srećni što on, Zorka, Peša, Neši, Denzi, Bulatović, Šone i ostala bratija su uglavili svoje stražnjice u debele i masne fotelje, a sve to za „našu decu“ pa nemaju merku i kompas. A treba da budu srećni i što su im ulice raskopane, sportski klubovi zatvoreni, fekalije plivaju po ulicama i trotoarima posle prvih kapi kiše, što ima „investitori“ zazidavaju prozore, pa sreću drže u sobama da kao vrapče ne pobegne, što inflacija ih sve više gura na kazan Crvenog krsta, deci ne mogu da kupe udžbenike i plate užinu. Ako je od Gonzija i braće, malo je, mogu oni još.

Uspeh. Pa uspeh je što su pored gore navedenih razloga za sreću još uvek živi. Pa da ih dokusurimo dodatnim prekomernim zapošljavanjem na kazanu gradskog budžeta braće i sestara iz naprednjačkog tabora. Uspeh je i što su otkrili da je poslanik falsifikovao izjavu prvog komšije sve zarad dobrosusedskog zida, posto komšijske odnose grade dobri „falsifikovani“ zidovi. Uspeh je i zatvaranje Geoxa i bežanija investitora iz Vranja. Uspeh je što će dobiti još jednu fontanu, malo li je četri koje ne rade leti, ali prorade zimi. Malo li je o uspehu, živi smo i zdravi.

Zdravlje, pored uspeha i sreće, treba i zdravlje. Malo li je zdravstvo u Vranju razvijeno silnim zapošljavanjem onih sestara koje nisu uspele da dobiju vizu za Nemačku i ostale okupatorske NATO zemlje. Malo li je što uspete iz naprednjačkog Zdravstvenog centra da izađete živi. Pa samo kukate i žalite se.

I za kraj „zajedničko učestvovanje u razvoju grada“. Šta god pod tim mislio i kakav razvoj grada posle svega u glavi, odnosno u Matriksu, Gonzi projektovao, mnogo je. Posle svega gore pobrojanog ni silazak Duha ne može nam pomoći da oteramo „jahače apokalipse“ koji su zajahali ovaj narod.

Ali, prošli su Turci, Bugari, Nemci, NATO, komunisti, socijalisti, videli su Vranjanci mnogima leđa, istrpeli i otrpeli, polako, polako prolazi i ova naprednjačka pošast, samo izgleda da Vranjanci ove u oči će da gledaju, ako ništa drugo ono zbog „uspeha, zdravlja, sreće“ i posebno „zajedničkog, narodnog, razvoja Grada Vranja.  1. Bogi 15/06/2022
  2. Tomislav 15/06/2022
  3. Zeka 15/06/2022
  4. Mx 15/06/2022
  5. SPS 15/06/2022
  6. Ana 15/06/2022
  7. Milica 15/06/2022
  8. Miki 15/06/2022
  9. Vanja 15/06/2022
  10. IVANA 15/06/2022
  11. Bojan 16/06/2022

  Ostavi komentar