Komentar dana: Festival „Vreme RADOSTI“ – samo je pitanje ČIJE?U nedelju je u gradskom parku, uz pompezno najavljivanje, održan dečji festival „Vreme radosti“.

Ako se malo vratimo na izjave predsednika Republike Srbije, koji nam je poručio da je „zlatno vreme prošlo i da je pred Srbijom vreme borbe i gladi“, malo je čudno što decu dovodimo u zabludu da je pred njima vreme radosti.Ali, da ne kvarimo detinjstvo deci, pošto je već pokvareno penzionerima, zaposlenima i mladima, neka bar deca uživaju u vremenu radosti.

Pošto se ističe, na zvaničnoj stranici grada i plaćeničkim portalima da se radi o „tradicionalnoj manifestaciji“ sa tim moramo da se složimo.Ništa ne može da se promeni i podržava se tradicija, ako se misli na tradiciju iz Borinih drama, igre spretnosti uz pomoć kanapa, foklor i tradicionalne igre i nešto što bi trebalo da liči na lutkarsku predstavu, ali to nije.

U modernom parku, sa modernim muzičkim paviljonom, tradicija se nastavlja u vidu iznajmljivanja bine, narod plaća, dok već plaćeni muzički paviljon zvrji prazan, a napominjemo, pravljen je upravo za dečji festival. 

I, šta je novo na ovom tradicionalnom dečjem festivalu i za koga on predstavlja vreme radosti.

Jedinstven je zaključak, za bezbroj zaposlenih vaspitačica koje su raspoređene da dežuraju u dve smene, mada koliko su ih naprednjaci zaposlili, mogao je dečji festival da traje i celu noć.

I pored toga što predsednik najavljuje vreme gladi, što dece i mladih ima sve manje u Srbiji, naprednjaci zapošljavaju vaspitačice, ako za ništa drugo, dežuraće po sličnim manifestacijama.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Jelisaveta 16/05/2022
  2. Donjovranjčanin komšija 16/05/2022
  3. Zoran 16/05/2022
  4. Jovan 16/05/2022
  5. Бањка 16/05/2022
  6. Bugarin bosilegrad 17/05/2022

  Ostavi komentar