Repertoar pozorišta „Srbija“

Eko Taxi Vranje

Sudeći po događajima, akterima događaja i njihovim ishodima, stiče se utisak da ne živimo, već smo sporedni likovi najvećeg pozorišta na Balkanu, teatra „Srbija“. I to se predstave ne izvode samo za vikend, već svakodnevno.

Ovih dana smo imali nekoliko premijera. Najveće ovacije dobila je predstava „Obračuni za struju koja nije obračunata“ u režiji više autora, a najbolju kritiku za delo napisao je i glasno izgovorio A.V.U kritici za ovaj komad, autor ističe da će svi koji su loše glumili dobiti otkaz, jer nisu dobro „ušli“ u lik.  Jasno? Neće moći više niko da glumi u toplim prostorijama i pljačka napaćene ljude. Mora da se izađe na debeli minus i glumi kako se očitavaju brojila!

 Jasno?

Aplaudirali su  i reditelji i scenariste, a najviše su ga na bis vraćali glumci, ovi sporedni, da ne kažem, narod.

U Vranju izjavu za sve lokalne medije,  da u gradu nije bilo nepravilnosti, odnosno da su glumci odlično odigrali uloge očitavanja brojila za utrošenu struju u decembru, dao je direktor Elektrodistribucije,  Goran Nikolić.

Ma nemojte kasti.

E, pa dragi direktore, i ovde se loše glumilo.

Vidite, pa vi niste upoznati da je čovek na šalteru za reklamacije pitao da li ima vilu od 1.000 kvadrata ili stan od 53 kvadratna metra, te mu je račun uvećan za oko 30 posto. Ili mu je možda dodeljena rola da se tako ponaša.

Ne bi se reklo.

Čovek je u godinama, zaboravio je doduše možda i tekst, ali zna koliko je para dao u decembru za novembarski račun. No dobro, ko nije zadovoljan, može da kod glavnih aktera  uredno reklamira račun pa neka trljaju glavu šta će sa tim.

 U narednoj premijeri glavna glumica Sanda za jedan „ugledan“ list reče kako se Vuksa, valjda njen partner u duodrami,  čudno ponaša. „Ima psihoze“, izjavi ona. Vuksa ima psihoze? Onaj što su zajedno bili kod Koštunice? Nemoguće.

Tim povodom,  još jedan takođe „ugledni“ list objasni kako bivši ministar prosvete, Vuksa, nije beskućnik, nije ostao bez posla kako mu se to spočitava, već je zaposlen na jednom privatnom fakultetu kao ugledni profesor i živi na Vračaru.

Kako tako o čoveku, Sanda?

Ko ima psihoze Sanda?

Odlično osmišljen komad „Ja sam srpski nacionalista“, u kome je glavna rola pripala Miši Vaciću, do jučeršnjem savetniku u Kalencariji za Kosovo i Metohiju, loše je odigran, pa je glumac Vacić dobio momentalni otkaz.  To se desilo jer je u jednoj emisiji na jednoj televiziji, u jutarnjim satima. 

Pa, Vaciću, kako to da ne znaš da se tako sada ne smeš deklarisati. Bila je to loše tumačenje savetnika Kancelarije za KIM, loša gluma uz hladnu vodu.

 Još dok je trajala emisija, Vacić se pojavio na drugoj sa nacionalnoj frekvenciji, gde je ona fina ženica, pokušala da u 150 minuta uteši glumca Vacića. To bi kao trebalo da bude druga strana priče o otkazu, neka vrsta saosećajnosti druge voditeljke. 

Bilo je još par premijera, ali o njima kao sporedni glumci možemo sami da pišemo kritike.

A, u Briselu kakvo je vreme?

   • Ostavi komentar