Voz, ledeni talas i bog

Eko Taxi Vranje

Neuspelo zastrašivanje naroda vozom za Kosom, specijalizovana emisija iz koje je većina samo zapamtila kako ju je Jelena Milić napustila, ledeni talas za koji je rečeno da će početi da jenjava, pa je usledio naredni, i bog koga su mnogi zvali u pomoć, obeližili su dane između dve srede.

Društvene mreže su bile prebogate „velikim mislima“ malih ljudi o vozu ka Kosovu, o ratu, o tome kako niko neće da ratuje i sve u krug.Da bi nam situacija bila nešto jasnija, odnosno da bi se dodatno zastrašili, uplašili, prebledeli, pojavio se čovek koji sve zna. Elem, na njegovoj televiziji, koju kako reče gleda non-stop, mislim baca pogled dok je u kabinetu, gostovao je da pojasni o čemu se radi.

Osmišljeno je da mu pored žene od Željka Joksimovića, pitanja postavljaju Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlanske integracije i Milorad Marić sa „srećne“ televizije. Gazda reče:

– Voz je krenuo na put, a onda su počele da se dešavaju  „neverovatne stvari“. Specijalne snage Albanaca pokušale su deo pruge da miniraju. Iz mesta Lužane, samo od Albanaca sastavljenu jedinicu, poslali su sa dugim cevima na Jarinje, gde je trebalo da sačekaju voz, uhapse mašinovođu i putnike, i time dovedu do velikih sukoba“, rekao je premijer.

Da se smrzneš i odmah pozoveš boga u pomoć! 

Kao da je prizvan, poče da ledi napolju.  U momentu kada je konačno počela polemika o  o ekonomiji, reformama, za koje je Milić rekla da na njih i određeni ekonomisti imaju primedbe, pomenuvši Pavla Petrovića iz Fiskalnog saveta, premijer reče da je očekivao da će ona baš To da kaže, i da je sve što je i ranije govorila protiv interesa Srbije. Ona napusti emisiju, a novinarski par Joksimovićeva-Marić, poče da je doziva da se vrati. Vučić objasni narodu kako je to znao, jer on zna sve, a kamo li ko će kako reagovati.

Napolju, sve hladnije i hladnije. Novi ledeni talas, koji je doneo nove nevolje. „Ledeno doba, napolju je vruće“, kaže Cane iz Partibrejkersa. I šta je ovde tačka spajanja? Pa bog! Gospod bog! Zato ne bi bilo loše da mu se obratimo pred spavanje. Nikad se ne zna. Možda i pomogne, ako ništa drugo a ono da zaboravimo na sutra. Pre toga, proverite novčanike, frižidere i odložene račune, naročito one za utrošenu struju. A, da, od ponedeljka otopljenje, maksimalna dnevna minus 1. Ko zna, možda nam bog i pomogne da uštekamo koji dinar.

Slavica Cvetković

   • Ostavi komentar