OZNA sve dozna

Eko Taxi Vranje

Jedne subotu početkom decembra, oko 10 časova, u Gornjoj Čaršiji, na zaleđenoj nizbrdici nedaleko od firme „Ljubisavljević“, dogodio se udes: vozač putničkog automobila u vlasništvu jednog javnog preduzeća iz Vranju, pošto je izgubio kontrolu nad volanom, udarilo je taxi vozilo lokalnog taxi udruženja.

Ubrzo je policija izašla na mesto udesa, konstatovala štetu , uzela izjave, sačinila zapisnik, pa sada stvari idu svojim tokom – po zakonu.Oooo…ne!!! Ma, kakav zakon, kakvi bakrači – to je samo još jedna priča za naivne, kakve nam često serviraju vlast i vlastodršci. U ovoj priči stvari stoje ovako:

-Za volanom putničkog vozila u vlasništvu lokalnog javnog preduzeća, bio je jedan od direktora tog preduzeća. Gde je taj baja bio i šta je radio tog hladnog jutra, znaju (na osnovu putnog naloga) oni koji treba da znaju.

Međutim, direktor je tog jutra u 10 sati bio pijan k’o dupe! Vraćao se sa neke terevenke – priča naš izvor.

Kada je stvar „pukla“, kada su to videli „oni koji nisu smeli da vide“, direktor se tog momenta otreznio. Brže-bolje u nekoliko rečenica nagodio se sa vozačem taxija, a potom i sa vlasnikom taxu udruženja. Kako? E, to je nagradno pitanje. Tragajući za odgovorom, mi smo potražili „pomoć prijatelja“.

-Pao je jednostavan dogovor: za volanom državnog vozila nije bio direktor, već dečko koji je vozač u tom javnom preduzeću. A priča je podmazana – evrima. Sa koliko? Pa zar je to bitno?

Naravno, priči ovde nije kraj. Pre bih rekao da ona baš ovde počinje: saobraćajka se, sa klizave ulice u Gornjoj Čaršiji, „seli“ na siguran teren – u institucije sistema! Po modelu onog aforizma „Ranije je krao ko šta stigne. Sada je to regulisano zakonom“.

U slučaju ove saobraćajke, svi učesnici su napravili kriminalni lanac. Za gomilu evra, slučaj je preveden u ZAKON! To će reći da se pijani direktor zaštićen. Umesto njega, pred lice pravde, u dogovoru sa oštećenom stranom, za gomilu evra, izvede vozač javnog preduzeća, za još jednu gomilu evra.

Ali, za ovakve slučajeve, uvek se nađe neka OZNA, koja sve dozna. Zahvaljujući toj činjenici, sada ih sve čekamo: da vidimo ko je i kako jedan kriminal upakovao u zakon.  • Ostavi komentar