Sasvim običan dan

Eko Taxi Vranje

Jučerašnji dan je za odbornike Skupštine grada bio naporan, veoma naporan. Neki bi rekli, neka je, važno je da je bio uspešan.

Nakon dva rebalansa usvojen je budžet od 3,053 milijardi dinara za narednu godinu. Odbornici vladajuće koalicije, njih 44 glasalo je za, dok je njih osmoro iz opozije bilo protiv. I kako to obično biva pare su raspoređene. I tu ništa nije novo.Oni koji kreiraju budžet, glasaju za, opozicija je protiv, i tako godinama unazad. Razrešen je i direktor Turističke organizacije Vranje, Dejan Tasić, koji je podneo ostavku.

Zanimljivo je da pojedini odbornici opozije, nisu obavešteni da Slobodan Ignjatović, direktor Novog doma nije razrešen dužnosti, odosno nije podneo ostavku, pa nekadašnji „demokrata“ Goran Petrović nije imao sreću da ponovo bude u toj fotelji. Poznato je da niko ko je na vlasti ne zapošljava svoje kadrove.

Pa, to su glavni aduti u kampanji.

Traže se stručni, mladi ljudi, ljudi sa iskustvom, nestranačke ličnosti koje uredno konkurišu i onda komisija odluči ko će od njih, obrazovanih rukovoditi nekim javnim preduzećem. Tako je bilo nikada i tako će biti uvek.

Otkud Goran Petrović u SNS-u? Otkud on u „igri“ za direktora Novog doma? Je l’ to beše onaj iz epizode „Menjam ženu“? Radi li se o čoveku koji je bio glavni junak priče „Uvođenje političkog grejanja u Ledenoj steni“, gde se pojedinim stanarima parketi pretvoriše u egipatske piramide, jer je grejanje iz toplane mogao da uvede samo onaj ko je hteo. Jel to taj čovek, osoba, političar?

Jeste, on je. Videla sam mu razvučenu sliku u jednoj televiziji, u jednom prilogu o tome. Taj je. Iako je taj prilog PRIMER kako se ni u ludilu, ne sme koristiti razvučena fotografija iz zamrznutog snimka, gde je nekada

„demokrata“ koji je iz ideologije član SNS-a, bio, pa prešmrljan na dnevnom redu da ga izglasaju za direktora Novog doma, prepoznala sam ga. Ostao je Ignjatović iz Andonove stranke.

Valjda će neko nekada objasniti ovu igrariju.

A, možda i neće.

Vrag bi ga znao.

Elem, kao što se zna nikada koalicija na vlasti nije zapošljavala svoje kadrove, već je sve to bilo legalno, putem konkursa. Tako je izvesna Anđelka Arsić koja sasvim slučajno ima člansku kartu SNS, od juče insperktorka u Odeljenju prosvetne inspekcije u Vranju.

Lepa Anđa, primljena je na određeno vreme zbog povećanog obima posla. Sad kad ona počne da rešava probleme po prijavama iz škola, ima dim da se dimi. Rešismo tako i brojne nepravilnosti u školstvu.

A, da, čekamo jun i Mini gitarijadu koja košta milion dinara. To valjda da se vrati davno ugašeni sjaj Zaječarske gitarijade. Neka, ima se, može se.

Samo se ne zna dokle tako.  • Ostavi komentar