Viša sila

Eko Taxi Vranje

Čudni su putevi politički, a još čudnije su parapolitičke staze.

Taman su se socijalisti među sobom obračunali i krenuli novim, evropskijim stazama, kad nas njihovi naslednici, naprednjaci, kojima je Evropa u ustima i kad treba i kad ne treba, vraćaju na stare bogaze nepotizma, vaninstitucionalnog dogovaranja i na kraju, ako hoćete, nezakonitog ponašanja.O čemu je zapravo reč?

Kad su naprednjaci, silom dve ruke viška u „Simpovom“ Upravnom odboru poslali, mislilo se, večnog Dragana Tomića u penziju, raskol između Kompanije i tada vladajućeg SPS-a bio je toliki da je lično morao da interveniše Ser  Alek, i to bezuspešno.

Čim Vlada pošalje pare „Simpu“ ne bi li preživeo, Grad ih odmah blokira po hiljadu osnova i opciguje za sebe taj novac.

Samo u 2016. godini na taj način je u gradskoj kasi završilo preko 60 miliona dinara.

I tu, reklo bi se, nema ništa sporno.

Ako Saša Babačko mora da plati porez, građevinsko zemljište, i ko zna još kakve namete, što pa da „Simpo“ bude pošteđen tog troška?

Ali, odoše „crveni“ a dođoše ovi novi, i kao prvo u opštoj besparici, skinuše „Simpu“ blokadu, da Kompanije može da primi svoja 33 miliona dinara.

Ono, nisu svi tako darežljivi prema „Simpu“, pa im je Zrenjanin sinuo pare blokadom, pa grad Beograad, pa svi redom poverioci, osim Vranja.

I to u situaciji kad nova vlast, zahvaljujući radu stare, ne zna sa koje je strane bušna.

Mora da ima neka viša sila koja im komanduje kako da rade i misle, kao što je uvek bilo neke više sile koja je upravljala ovim gradom.

Ali, „Simpo“ nikako da se opravi, sa tim milionima ili bez njih.

Ta firma, od kako postoji, i otkako je nažalost simbol grada, tako preživljava – poziva u Beograd da im se pošalju pare, pa ih podele ovde među sobom i svima super.

Osim onih nuspojava tipa inflacija, opšta propast, beda na svakom koraku…

Da su radnicima podelili bar deo silnih milijrdi evra koje su sa’ranjene u „Simpo“ u prethodnih pedeset godina, Vranje bi bilo najprosperitetnija čaršija na Balkanu.

Ali ne, pare idu u zajedničku kasu, pa im se onda gubi trag.

Preterano?

Ako jeste, što se „Simpo“ već jednom ne oporavi i stane na svoje noge?

Zato što od toga nema ništa i ništa nikad neće ni biti.

Još samo da dotična viša sila to i saopšti aktulenim lokalnim vlastima.

I ko je kao mi.  • Ostavi komentar