Komemoracija Boži Iliću: Zaljubljen u Vranje, Dinamo i ŠapranceKomemorativni skup povodom smrti Božidara Ilića, istaknutog društveno-političkog radnika Vranja, održana je u sredu 11. avgusta u velikoj Sali Skupštine Grada u prisustvu porodice i brojnih saradnika i prijatelja.

Na početku komemoracije, prisutni su minutom ćutanja odali počast pokojnom Božidaru Iliću.Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Vesna Stevanović oprostila se u ime «Komrada» od Ilića koji je 10 godina bio direktor ovog javnog preduzeća.

Bila nam je velika čast što smo u «Komradu» radili u vreme kada je direktor bio Božidar Ilić. Bio nam je direktor, učitelj, prijatelj i vizionar, pozivao nas je da brinemo o Vranju kao o svojoj kući, a on, energičan i strog, brinuo je o svakom radniku kao o članu porodice. Ostavio je neizbrisiv trag u «Komradu» gde je ostvario svoju viziju savremene deponije «Meteris». Pamtićemo ga i nositi u sećanju – rekla je Vesna Stefanović.Miroljub Stojčić, nekadašnji predsednik opštine Vranje i dugogodišnji saradnik Božidara Ilića, oprostio se biranim rečima od svog prijatelja i druga.

Kao čovek koji je radio u struci, ostaće zapamćen po 4,5 hektara pod staklom u Kombinatu «Cveće» u Vranjskoj Banji, po zasadima vinove loze u vranjskoj poljoprivredi, ali i kao čovek koji je udario temelje savremenom «Komradu» u kome je proveo 10 godina kao direktor. Izgradnja moderne deponije «Meteris» je njegovo delo, bio je posvećen poslu i nije voleo lenjost, pa ga je bilo teško pratiti –  osvrnuo se Stojčić na rad u struci pokojnog Ilića.

Sa lica mesta FOTO Info Vranjske

Stojčić je govorio i o društvenom angažmanu Božidara Ilića.

Na funkciji predsednika Izvršnog odbora opštine Vranje i predsednika Saveta za etički kodeks ostavio je neizbrisiv trag, uvek spreman da potraži rešenje za probleme građana. Tako je bilo i za vreme NATO bombardovanja kada je obavljao složene zadatke u civilnoj zaštiti. Bio je i aktivan sportski radnik, predsednik Dinama, Šahovskog saveza Vranja, ali je bio posebno zaljubljen u svoj grad Vranje, Dinamo i Šaprance, voleo je svoje Vranjance i po tome ćemo ga pamtiti i nositi u svojim srcima – rekao je Stojčić.

Božidar Ilić je u sredu 11. avgusta sahranjen na Šapranačkom groblju u Vranju.

Na veliku ljudsku, političku i građansku sramotu, komemoraciji nije prisustvovao niko iz vrha sadašnje izvršne vlasti, niti iz vladajućih stranaka u Vranju, osim predsednika Skupštine Dejana Tričkovića i nekoliko većnika.  

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar