Aktivizam i mladi

Mladi istražuju nasleđe: Koliko ima TRGOVA u VranjuU Vranju postoji mnogo trgova, ali nisu reprezentativni i malo su poznati među ljudima, naročito u mlađoj populaciji, a na to grad nema veliki glavni trg poput drugih mesta.

Mnogo Vranjanaca ne zna da ima desetak trgova, što zbog starih naziva i nepostojanja tabli, što zbog izgleda kao da nemaju funkciju trga, dok je njihovo stanje posebna priča.Vranje ima trgove Maršala Tita (ispred Pošte), Republike (kod Opštine), Slobode (spomenik Bakiji Bakiću), 7. Septembra (Tulbe), JNA (raskrsnica kod gornje kasarne), Staniše Stošića (ispred muzeja), Stefana Prvovenčanog (na adresi tužilaštva), Sime Pogačarevića (postoji tabla na kružnom toku), Bratstva i jedinstva, koji je promenjen u Trg Nemanjića (u blizini Duvanske).

Glavni trg predstavlja prostor sa fontanom ispred glavne pošte, ali tu teško da ima mesta da se izbegne lomljenje noge, a kamoli da bude „pravi“ trg. Neki od trgova poput Trga JNA su u stvari raskrsnice na kojima se godinama obećavaju kružni tokovi.OBEĆANJA: U Vranju MIlenković obećao JOŠ JEDAN TRG

Povrh trgova koje ljudi ne znaju sa nazivima iz vremena Tita, trenutna vlast pod vođstvom SNS-a je pre nekoliko godina razrušila lokale pored kineskog tržnog centra sa obećanjem gradonačelnika Slobodana Milenkovića da će na tom mestu napraviti novi trg, samo što od tada nije bilo pomaka na polju gradskih trgova.

V. ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Todorović 29/02/2024

    Ostavi komentar