Koliko SNS plaća prostorije stranke: Cjena prava sitnica!Srpska napredna stranka u Vranju za korišćenje prostorija u Domu kulture plaća zakupninu u iznosu od 50 dinara po kvadratnom metru, saznaju InfoVranjske iz odgovora dobijenog iz Kabineta gradonačelnika Vranja koji je potpisala Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu.

Cena zakupnine poslovnog porostora u zgradi Doma kulture za Sportski savez takođe košta 50 dinara po metru kvadratnom, stoji na računu Grada Vranja za mesec mart ove godine broj 13220047 koji je Gradska uprava dostavila ovoj organizaciji, indirektnom korisniku gradskog budžeta.Kabinet gradonačelnika Vranja odgovorio je na pitanje portala InfoVranjske.rs o iznosu zakupnine za poslovni prostor koji u zgradi Doma kulture koristi SNS, a taj odgovor prenosimo u celini bez ikakvih izmena.

Povodom vašeg pitanja o ceni zakupa poslovnog prostora, obaveštavamo vas da se sve odluke Grada Vranja i Gradske uprave implementiraju na osnovu donetih zakonskih akata i normativa.

U skladu sa Zakonom o javnoj svojini i Odlukom o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini Grada Vranja, a po prethodno sprovedenoj proceduri, zaključen je Ugovor broj 361-19/18-04 od 27. aprila 2018. godine. Po Ugovoru, Srpska napredna stranka plaća zakup u visini od 20 odsto od cene zakupa po metru kvadratnom, kao i svaka druga parlamentarna stranka, piše u odgovoru iz Kabineta gradonačelnika Vranja.

Dakle, SNS kao parlamentarna stranka i Sportski savez kao indirektni korisnik budžeta Grada Vranja, plaćaju istu zakupninu po kvadratnom metru za poslovni prostor koji koriste u zgradi Doma kulture u ulici Ive Lole Ribara.

S. Kostić    1. Vera 05/05/2022
    2. Omer 05/05/2022
    3. Ivan 06/05/2022
    4. zbogom žohari 06/05/2022

    Ostavi komentar