Aktivizam i mladi

Koliko košta polaganje VOZAČKOG ispita u Vranju: Obuka može POČETI već sa 16 godinaSaobraćajne gužve nam pokazuju da i u manjim gradovima poput Vranja postoji velika potreba za automobilima. Pre bilo kakve kupovine automobila dobijanje vozačke dozvole je prvi korak. U Vranju postoji više škola u kojima može da se polaže vozački ispit. Auto-školu upisuju sugrađani različitih generacija, s tim što je najveći broj mlađih polaznika. Sa obukom se može početi već sa 16 godina, a sa polaganjem kada se napuni 17 godina.

Obuka za pružanje prve pomoći jedan je od neophodnih uslova, ali i dodatan novčani trošak. Pored prve pomoći, neophodno je i lekarsko uverenje za sposobnost upravljanja automobilom.Ono što interesuje najveći broj ljudi je cena obuke. Cena se kreće oko 70.000 dinara. Vranjske auto-škole nude plaćanje na više mesečnih rata. Postoji mogućnost plaćanja od tri do 12 mesečnih rata, ali prosek iznosi šest rata.

Nakon teorijske i praktične obuke, slede polaganja. Neke škole uračunavaju prvi pokušaj polaganja u kompletnu cenu, dok je negde posebno. Ipak, ono što je neminovno je da ukoliko polaznik padne na polaganju, drugi put svakako mora dodatno da plati. U proseku, cena se kreće oko 5.000 dinara.Po završetku vozačkog ispita dobija se probna dozvola koja nosi određena ograničenja u odnosu na običnu vozačku dozvolu. Kandidatima koji imaju više od 19 godina, probna vozačka dozvola važi 2 godine, a za mlađe važi do navršene 21 godine.

Ceo prosec se kompletno može završiti u rasponu od dva do tri meseca u zavisnosti od individualnog napretka.

Prilikom izbora auto-škole, ne treba da nas vodi cena, već kvalitetni i iskusni instruktori, kao i dobro opremljena škola kako bismo bezbedno učestvovali u saobraćaju.

Veljko ILIĆ

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. PINK PANTER 04/07/2022
    2. Cirkus 05/07/2022
    3. Igor 05/07/2022

    Ostavi komentar