Koliko košta OBRAZOVANJE: Cene STUDIRANJA u VranjuCena školarina za fakultetsko obrazovanje u Vranju varira od 60.000 do 140.000 dinara, saznaju InfoVranjske.rs

U Vranju pored državnog Pedagoškog fakulteta postoje i još nekoliko privatnih. Pored Vranja, budućis studenti mogu se školovati i u Bujanovcu na Ekonomskom fakultetu iz Subotice.Za portal InfoVranjske.rs, referent sa Pedagoškog fakulteta Nenad Dejković ističe da se cene školarine nisu menjale deset godina u ovoj ustanovi.

Za osnovne studije potrebno je izdvojiti 60.000 dinara, za master 80.000 dinara, za doktorske 120.000 dinara, rekao je referent pravne službe Nenad DejkovićSanja Cogovljević iz studenstke službe na Visokoj školi PEP tvrdi da su cene godinama iste i da se kod njih školarina može platiti u deset rata.

Za osnovne studije treba izdvojiti 1.000 evra, master 1.300 evra.” rekla je zamenica šefa studentske službe Sanja Cogoljević

Većina srednjškolaca iz Vranja još uvek nije sigurna koji će fakultet da upiše, ali svakako žele da svoje školovanje nastave van ovog grada.

Ma ko će da daje pare za školarinu, ni ne razmišljam u tom smeru. Radije ću u Beograd da odem da radim građevinu ili da naučim zanat i budem gazda. Na budžet ili neću da studiram, tvdi srednjškolac iz Vranja.

M. Stanković

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Napredno do dno 28/01/2022

    Ostavi komentar