Aktivizam i mladi

Koje opštine u Pčinjskom OKRUGU imaju PROJEKTE za mlade? Projekti za mlade u Pčinjskom okrugu, koji bi poboljšali njihov položaj su malobrojni. Istraživali smo koji projekti su aktuelni ili su se skoro završili.

Fondacija Ana i Vlade Divac je potpisala u martu ugovore sa dvanaest neformalnih grupa mladih iz Vladičinog Hana za projekte koji će biti podržani u okviru Omladinskih fondova 2024. godine.Ovi projekti će poboljšati život mladih u oblasti kulture, obrazovanja, sporta i zdravlja. Velika pažnja je poklonjena mladima u seoskim sredinama.

Misija OEBS je uputila mladim diplomcima iz Bujanovca i Preševa poziv da se prijave za program stručne prakse u državnim institucijama u Beogradu. Cilj ove misije je povezivanje državnih instirucija sa mladima iz nedovoljno zastupljenih zajednica.U Bujanovcu je, kao rezultat projekta Znanjem do upoznavanja, napravljena interkulturalna mapa Bujanovca u gradskom parku. Projekat je sprovela NVO BEYOND kroz radionice u kojima su učestvovali srednjoškolci iz Bujanovačkih škola.

NVO Nexus uz podršku IWC Belgrade priprema projekat za devojčice iz Vranja i Vranjske Banje, koji će podići svest o menstrualnoj zdravstvenoj zaštiti i smanjiti menstrualno siromaštvo. Planira se postavljanje školskih uloškomata koji bi obezbedili besplatne higijenske uloške za devojčice osnovnih škola.

S obzirom da Pčinjski okrug ima sedam opština vidimo da broj projekata za mlade nije na zavidnom nivou.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Lopovi 04/05/2024

    Ostavi komentar