Koaliciono primirje na Skupštini Grada: Manić i Stojmenović odahnuliPrimirje u vladajućoj koaliciji u Vranju nastavljeno je na Skupštini Grada, u petak 10. juna, kada su odbornici „jednopartijskog“ lokalnog parlamenta izglasali usvajanje izveštaja o radu svih javnih preduzeća.

Usvojeni su izveštaji „Vodovoda“, „Komrada, „Uprave Banje“, „Novog doma“, dakle, svih javnih firmi u čijim direktorskim foteljama sede kadrovi SNS, ali su odbornici izglasali poverenje i „Parking servisu“ i „Urbanizmu i izgradnji Grada Vranja“.Direktori „Parking servisa“ i „Urbanizma“ Dejan Manić i Slavoljub Stojmenović, vrlo često na udaru funkcionera, pa i „običnog“ članstva SNS, mogli su da odahnu posle sednice gradskog parlamenta, zaključujući da „primirje u vladajućoj koaliciji nije prekršeno“.

Istini za volju, tu i tamo bilo je ne primedbi, već diskusija u zavijenoj formi, u tome su prednjačili socijalisti, ali su ostali na poziciji „konstruktivne opozicije“, floskule nastale 90-ih godina prošlog veka, dakle, u periodu kada se tadašnji SPS na čelu sa Slobodanom Miloševićem nije mirio sa uvođenjem višestranačja, a u cilju očuvanja jednopartijskog društva.Da zaključimo, Skupština Grada je u petak prošla u „idejnom i akcionom jedinstvu“ svih odbornika, Manić i Stojmenović su odahnuli, pregrmivši gotovo bezbolno diskusije odbornika „konstruktivaca“, pa ovdašnja javna preduzeća mogu da nastave sa (ne)radom i u narednom periodu, sve do lokalnih izbora 2024. godine.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Safir 13/06/2022
  2. Jes 13/06/2022
  3. Marjanov Zelenko 13/06/2022
  4. Majstror 14/06/2022
  5. Manduljica 14/06/2022

  Ostavi komentar