Ko će predstavljati Vranje u SKUPŠTINI Srbije: Petrović VS NikolićNa portalu Republičke izbore komisije utvrđeno je da će se za mesto u Skupštini Srbije boriti 50 kandidata iz Pčinjskog okruga. Najveći broj kandidata je iz Vranja, ali i sa manjinskih lista iz Preševa i Bujanovca. Najbolje plasirani iz Vranja su Dejan Manić Manda, Dragan Nikolić Nika, Goran Nikolić i Slobodan Petrović.

Ali, rivalstvo koje je do sada izazvalo najveću pažnju jeste između Slobodan Petrovića (Srbija protiv nasilja) i Dragana Nikolića Nike (Aleksandar Vučić – Srbije ne sme da stane).Podsećamo, Slobodan Petrović sa liste broj 7. „Srbija protiv nasilja“ kao jedna mogućnost i Dragan Nikolić Nika na listi broj 1. – „Aleksandar Vučić Srbije ne sme da stane“, dvojica su kandidata iz redova vlasti i opozicije sa najvećom šansom da postanu narodni poslanici u Skupštini Srbije.

Slobodan Petrović nalazi se na 56. mestu na listi kandidata za narodne poslanike ispred koalicije „Srbija protiv nasilja“. Podsećamo, Petrović je predsednik Gradskog odbora stranke Srbija Centar „SRCE“. Petrović je osmi kandidat stranke Srbija Centar „SRCE“ na listi „Srbija protiv nasilja“.Na funkciju predsednika GrO Srbija Centar „SRCE“ izabran je januara, 2023. godine.  Prema zvaničnim podacima iz Republičke izborne komisije Petrović je po zanimanju „Master pravnik“, a na listi „Srbija protiv nasilja“.

Dragan Nikolić Nika, advokat iz Vranja

Sa druge strane najbolje plasirani ispred Srpske napredne stranke iz Vranje, je advokat i dugogodišnji narodni poslanik Dragan Nikolić Nika.

Podsećamo, Nikolić je u poslednjem zasedanju u Narodnoj Skupštini Srbije obavljao funckiju poslanika ispred redova „Zavetnika“, ali se novembra „vratio svojoj kući“, kako je izjavio za tada. Nikolić se nalazi na 52. mestu na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“. Nikolić je na izborima 2022. godine bio sedmi na republičkoj listi Zavetnika.

Petrović VS Nikolić

Podsećamo javnost, „rat“ između Petovića i Nikolića traje još od 2013. godine kada je došlo i do fizičkog napada na Slobodan Petrovića u centru grada. Petrović je tada tvrdio da je ga je napalo sedam visokih funckionera Srpske napredne stranke u Vranju. Nakon ovog sukoba, Nikolić vrlo brzo napušta Srpsku napredne stranku i prelazi u ilegalu. Sve do prelaska prelaska u Zavetenike.

Podsećamo, ni do danas nismo dobili odgovore iz Suda i Tužilaštva šta se desilo, sada već davne 2013. godine.

Na kraju ostaje samo pitanje – Šta vi mislite? Ko će bolje predstavljati Vranje u Narodnoj Skupštini Srbije?

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Teta Mira 10/12/2023
  2. Da 10/12/2023
  3. Dragana 10/12/2023
  4. Nece 10/12/2023
  5. Marko 10/12/2023
  6. lily 11/12/2023
  7. Bojana 17/12/2023

  Ostavi komentar