Knjiga žalosti u SPS povodom smrti MrkonjićaU prostorijama Gradskog odbora SPS u Vranju otvorena je knjiga žalosti povodom smrti Milutina Mrkonjića, poslanika, počasnog predsednika partije i nekadašnjeg ministra građevinarstva i infrastrukture.

Socijalisti Vranja, njhovi članovi i simpatizeri i građani upisuju se u knjigu žalosti pored koje je postavljena fotografija Milutina Mrkonjića.Martin Đorđević, potpredsednik GrO SPS u Vranju, u izjavi za InfoVranjske obavestio je o datumu i mestu održavanje komemoracije i sahrane Mrkonjića.

U prostorijama SPS do četvrtka drugog decembra, od 10 do 14 sati, biće otvorena knjiga žalosti, a centralni komemorativni skup povodom smrti našeg počasnog predsednika biće održana u Beogradu u Narodnoj skupštini Srbije, takođe u četvrtak u 11 sati, rekao je Đorđijević.

Potpredsednik vranjskih socijalista informisao je da će sahrana Milutina Mrkonjića biti u četvrtak u 15 sati na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana.

FOTO: SPS

U organizaciji GrO SPS jedan autobus je obezbeđen za socijaliste i simpatizere koji će otputovati za Beograd na sahranu Mrkonjića, naveo je Martin Đorđijević, potpredsednik vranjskih socijalista.

Milutin Mrkonjić je preminuo u Beogradu u 79-oj godini života na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ gde se lečio od izraženih srčanih tegoba.

Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu 1971. godine i najpre je radio u Birou za studije i projektovanje na železnici, 1977. prelazi u Cenatr za projektovanje, a posle spajanja CIP-a sa Saobraćajnim institutom bio je direktor.

Član SPS je od osnivanja partije, od 1990. godine.

Rukovodio je obnovom zemlje posle NATO bombardovanja 1999. godine.

U SPS je zauzimao visoke funkcije, bio je potpredsednik Skupštine Srbije u maju 2008, a u Vladi Mirka Cvetkovića nalazio se na dužnosti ministra infrastrukture.

Izabran je za počasnog predsednika SPS i bio poslanik partije u poslednjem sazivu Skupštine Srbije.

S. Kostić    1. vranjanac iz sutijeskinu ulicu 30/11/2021
    2. Luka 30/11/2021
    3. nema više takovog čoveka u SPS i neće ga biti 30/11/2021
    4. Pitam za tatka 06/12/2021

    Ostavi komentar