Knjiga STEVANA MILOŠEVIĆA „Pisma iz VERZUNIUMA“ dobitnik PRESTIŽNOG PRIZNANJAKnjiga Izdavačke kuće Pčelica „PISMA IZ VERZUNIUMA“ autora iz Vranja, Stevana Miloševića dobila je prestižno priznanje White Ravens za 2023. godinu.

Svake godine stručnjaci za književnost iz Međunarodne biblioteke za decu u Minhenu biraju nove knjige iz celog sveta koje smatraju posebno značajnim. Spisak tih dela objavljuje se u katalogu White Ravens koji će biti predstavljen na predstojećim Međunarodnim sajmovima knjiga u Frankfurtu i Bolonji.

Pisanje pisama, onih pravih, koja se predaju u pošti i posle ih raznose poštari je, čini se, palo u zaborav, ali u romanu Stevana Miloševića PISMA IZ VERZUNIUMA jedan sasvim neobičan dečak piše pisma i šalje ih na njemu dostupan i neuobičajen način. Upućuje ih Tamari sa desetog sprata, svom ljubimcu, pauku zvanom Oko, ali i stanovnicima mesta sa neobičnim imenima. U svojoj sobi gradi svet mašte, svoj sopstveni univerzum ili VER-ZU-NI-UM, kako ga on naziva, u kome je zaštićen i siguran.

Podsećamo, Oznaku White Raven dobijaju knjige koje zaslužuju pažnju zbog univerzalnih tema o kojima govore, zbog svoje izuzetnosti, kao i zbog inovativnog umetničkog ili literarnog stila i dizajna.

Knjige koje su uvrštene u pomenuti katalog sadrže visoke kriterijume u vezi sa jezikom, sadržinom i umetničkim utiskom. One inspirišu, provociraju i uspostavljaju nove tokove u književnosti za decu i mlade.

NIV

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Milan 12/10/2023
    2. Mladen 12/10/2023

    Ostavi komentar