„Knauf“ nagradio novinare: „Za bolji svet“Kompanija „Knauf“ iz Surdulice dodelila je nagrade novinarima nakon završenog konkursa za novinarsku reportažu pod zajedničkim nazivom „Za bolji svet“, saopštila je surduličko-nemačka fabrika kamene vune.

Prvu nagaradu dobila je novinarka Dopisništva RTS u Vranju Danica Mitić, koja je konkurisala sa „pozitivnom pričom o očuvanju životne sredine“, s osvrtom na aktivnosti kampa mladih istraživača, studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, i stručnih saradnika Naučno-istraživačkog društva „Josif Pančić“ na Vlasinskom jezeru.Druga nagrada pripala je Maji Đorđević sa TV InfoPuls u Vranju, a za priču o kafanskom razgovoru ugostitelja i moćnog preduzetnika.

Treću nagradu dele dvoje novinara, Gordana Nastić sa portala AgroKlub sa pričom o ispuštanju otpadnih voda iz jalovišta Rudnika olova i cinka „Grot“ u Krivoj Feji koje se slivaju u površinske vodotokove.

Treće mesto podelila je sa Veljkom Ilićem , novinar portala InfoVranjske.rs i VOM-a, koji je obradio temu o postojanju katastra divljih deponija na teritoriji Grada Vranja, uz osvrt na spremnost komunalaca da reše problem 105 divljih smetlišta.

NIV  • Ostavi komentar