KATASTROFA u Bore Stankovića: SRUŠIO se zid usled PADAVINANakon prijave porodice Stošić iz ulice Bore Stankovića zbog problema koji su izazvale poplave i nebriga grada, kontaktirali smo Aleksandra Stamenkovića, advokata na ovom slučaju.

Advokat Stamenković objašnjava da problem porodice Stošić počinje 2021. godine nakon rekonstrukcije ulice Bora Stanković. Prilikom rekonstrukcije ulice povećan je nivo trotoara i kolovoza, a smanjen je broj slivničkih rešetki.Od tog trenutka ova porodica ima problem sa plavljenjem dvorišta. Naime, prilikom padavina, sva voda iz okolnih ulica se sliva kod mosta i jezeri se. Kako je dvorište porodice Stošić na najnižoj koti, ta voda ulazi u njega.

Tada je vođen jedan predmet protiv Grada i izvođača radova kako bi se nedostaci uklonili i doneta je prvostepena presuda u korist tužioca. Problem je i dalje postojao jer se voda skupljala u dvorištu pored zida, koji je ograda prema Vranjskoj reci.Zbog vode i pritiska zemljišta, 2022. godine taj zid je popustio pa je blatnjava voda prolazila ispod zida i oticala u reku. I tom prilikom je pokrenut novi postupak za saniranje zida, Grad je nekoliko puta obavešten i ništa nije urađeno.

Pročitajte još i ovo

Posle nekoliko poplava, došlo je do urušavanja zida. Dvorište je otvoreno, zid je u reci, a zemljište klizi. Pokrenut je treći postupak protiv Grada, ali sudski postupak traje dugo, a u pitanju je opasnost po život.

Ovaj problem je veliki jer je u pitanju klizište koje može da ugrozi pokretnu imovinu kao i život i zdravlje ljudi, a posebno jer u toj kući žive mala deca,“ upozorava na opasnost situacije Aleksandar Stamenković.

Podsećamo, trenutni direktor JP „Urbaniza i izgradnja grada Vranja“ Dejan Stanojević radove na ulici Bore Stankovića nazvao je krunom vladavina Srpske napredne stranke u tom periodu.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar