Kareja: Akcija „Odbranimo antikorupcijski zakon od korupcije“ – i u VranjuOrganizacija civilnog društva “ Institut za istraživanje korupcije Kareja“, u Vranju je realizovao deo projekta koji se odnosi na „Zakon o organizaciji i nadležnosti državnih organa za suzbijanje organizovanog kriminala, terorizma i korupcije“.

Organizacija „Kareja“ u Vranju je delila prve besplatne „Antikorupcijske novine“ ispred zgrade Glave Pošte u ovom mestu. Oni su tom prilikom sa građanima Vranja razgovarali o lošem antikorupcijskom Zakonu.Pored Vranje, akcija je istog dana, održana u Nišu u Leskovcu.

Ispred UG „Kareja“ Siniša Janković za portal InfoVranjske.rs, rekao je da ova „akcija ima za cilj da građanke i građane Vranja upoznamo sa činjenicom da je za korupciju u Srbiji nadležno samo oko 50 tužioca u četiri centra, u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu. To je posledica izmena Zakona iz 2018. nakon koje je 700 tužioca ostalo bez nadležnosti da postupa u korupcijskim predmetima.“U državi u kojoj je korupcije sve više, smanjenje broja tužioca je korupcijski atak na sam zakon, rekao je Janković.

Ujedno pozivamo sve koji žele da se pridruže našem zahtevu da to urade tako što će na mejl adresu [email protected] poslati najkraći tekst „podržavam zahtev“ kao i svoje ime i prezime i mesto.“

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  • Ostavi komentar