Kamberi Vučiću: Bolje fond za razvoj nego mesto u VladiŠaip Kamberi, poslanik Skupštine Srbije i lider Koalicije Albanaca Doline, na konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, postavio je nekoliko jasnih zahteva, uz kategoričan stav „da ga mesta u Vladi Srvije ne zanimaju“.

Kamberi je odmah jasno stavio do znanja da ga ne zanimaju funkcije u Vladi Stbije, ali da želi «osnivanje razvojnog fonda za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u cilju ekonomskog razvoja ovog područja».Poslanik Albanaca u drugom mandatu u Skupštini Srbije takođe je zatražio «integraciju Albanaca u lokalnom i regionalnom javnom sektoru i promenu zakona o zastavi».

Takođe je zatraženo da bude realizovana „pasivizacija prebivališta“, „otvaranje graničnog prelaza na srpsko-makedonskoj granici Lojane – Miratovac“, „Privatizacija Bujanovacke Banje“.Predsednik Srbije je na kraju razgovora rekao da razume probleme Albanaca i da će oni morati da se rešavaju.

Delegacija Koalicije Albanaca Doline razgovarala je sa predsednikom Srbije u četvrtak 14. jula i bila je prva parlamentarna lista koja se našla na konsultacijama o novoj Vladi Srbije.

S. Kostić

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Strašno 16/07/2022
    2. Mita 17/07/2022
    3. Tender 18/07/2022

    Ostavi komentar