Kamberi: VLAST u Srbiji se krije iza NACIONALIZMA

Eko Taxi Vranje

Šaip Kamberi, poslanik Skupštine Srbije na listi „Ujedinjena dolina-SDA Sandžak“, u skupštinskoj raspravi o uvođenju intoniranja himne u školama, upozorio je „da se vlast i na ovaj način krije iza nacionalizma“.

Aktuelna vlast u Srbiji se skriva iza nacionalizma, jer nije obezbedila bolju privredu, zdravstvo, školstvo, ocenio je Kamberi.Šef poslaničke liste „Ujedinjena dolina-SDA Sandžak“ nije iznenađen ovakvim potezom vlasti u Srbiji.

Danas se dešava ono što smo očekivali od ove vlasti, a to je skrivanje iza nacionalizma da bi ostali nevidljivi njeni neuspesi na svim poljima privrede i društva, rekao je Kamberi.

Istorijski govor Šaipa Kamberija: Tužan parlament za krah SRPSKE DEMOKRATIJE

Šaip Kamberi je u zahtevima da se u školama intonira himna „prepoznao ideološku matricu iz 90-ih godina prošlog veka u sadejstvu sa savremenim tendencijama u Srbiji i delu Evrope“.

Oni koji traže intoniranje himne u školama pripadaju istoj ideološkoj struji reakcionizma, neofašizma i neokolonijalizma, a to su pristalice Viktora Orbana, Janeza Janše i Vladimira Putina, dakle, onih koji gaje empatije prema Aleksandru Vučiću, objasnio je Kamberi.

Kamberi: Vučić lije krokodilske suze, ali ne radi ništa za ovdašnje Srbe

Na Kamberijevu opasku „da su legalizmom uvedeni antisemitizam i nacizam u Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka“, reagovala je Maja Gojković, poslanica SNS u Skupštini Srbije, pozivajući Kamberija «da se izvini zbog govora mržnje».

Podsećamo, Šaip Kamberi je i u Skupštini Srbije i u razgovorima sa zvaničnicima zemlje ukazivao na ekonomsku devastaciju juga Srbije i visoku stopu nezaposlenosti u opštinama Pčinjskog okruga.

S. Kostić    1. Zoki 23/12/2021
    2. Princip 23/12/2021

    Ostavi komentar