Kad „Vodovod” sanira kvar: Kralja Milana POD VODOMJP „Vodovod” u Vranju od petka devetog juna do utorka 13. juna nije uspeo da sanira kvar na vodovodnoj mreži u ulici Kralja Milana zbog čega je ova važna gradska ulica pod vodom, dok gornji deo grada već danima je najvećim delom bez vode, upozorava u razgovoru za portal InfoVranjske.rs Predrag Đorđević, stanovnik ulice Kralja Milana i vlasnik lokala u toj ulici u kome se prodaje hidrotehnička i termotehnička oprema.

Danas je utorak 13. jun, voda izvire iz mreže oko broja 20 u ulici Kralja Milana koja je pod vodom, a saobraćaj se odvija otežano, jer je „stručna” ekipa JP „Vodovod” zatrpala u ponedeljak iskopani deo asfalta, smatrajući da je otklonila kvar, a to nije urađeno iako sam ih više puta upozoravao da nisu dobro locirali kvar, kaže Đorđević koji ima desetogodišnje iskustvo u oblasti hidrotehnike.

Đorđević je prvi put obavestio „Vodovod” u petak devetog juna kada se dogodio kvar na vodovodnoj mreži.

To sam učinio u jutarnjim satima, iz ovog javnog preduzeća su došli i konstatovali da je problem vodomer, međutim, uverili su se da je vodomer ispravan i otišli, a mi smo i gornji deo grada bili bez vode, priča Đorđević.

Po njegovim rečima, „drugi put je „Vodovod” pozvao u subotu 10. juna”.

Došli su u subotu sa bagerom, iskopali ulicu i ostavili gornji deo grada bez vode, onda su na iskopu na pogrešnom mestu pokidali vodovodnu cev, zatim su „stručno” plastičnom spojnicom spojili oštećenu cev, tvrdeći da je pukla pre njihovog dolaska, zatrpali zemljom u uverenju da je kvar saniran, mada sam ih desetak puta upozorio da kvar nije otklonjen, navodi Đorđević.

Te subote 10. juna na sajtu „Vodovoda” je obavešten gornji deo grada i ulica Kralja Milana da će biti bez vode.

U nedelju 11. juna sam ih opet pozvao, jer je voda izvirala ispod raskopanog asfalta, stigli su sa bagerom, izvršili iskop kod glavnog ventila što je na suprotnoj strani od lokacije kvara, uz „stručni” zaključak da je problem u glavnom ventilu na dovodnoj cevi, opet sam ih opomenuo da tu nije kvar, oni su me ignorisali i rekli da će doći u ponedeljak, a Kralja Milana i gornji deo grada su opet bili bez vode, kazuje Đorđević.

Po njemu, „radnici ”Vodovoda” su se uvek pravdali da rade kako im je šef naredio”.

U ponedeljak 12. juna su izvršili popravku ventila zamenom delova, upozoravam ih da kvar neće biti otklonjen, oni me bledo gledaju, zatrpavaju iskop i puštaju vodu u mrežu, vode nema u kućama, a izvire i dalje iz asfalta u ulici Kralja Milana, završava svoju priču žitelj ulice Kralja Milana Predrag Đorđević.

Podsećamo, „Vodovod” je u ponedeljak 12. juna na svom sajtu obavestio Vranjance da će bez vode biti gornji deo grada i ulica Kralja Milana.

Portal se mejlom obratio JP „Vodovod” sa pitanjima vezanim za problem sa kvarom u ulici Kralja Milana, pa će dobijene odgovore objaviti u celosti i bez izmena.  1. Bolonja 14/06/2023
  2. Radnik 14/06/2023
  3. Vodovod 14/06/2023
  4. Magare 14/06/2023
  5. Sudija Tosic 14/06/2023

  Ostavi komentar