Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih OPŠTINA raspisao NOVI javni POZIVKabinet ministra Novice Tončeva, zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština objavio je da je Vlada Republike Srbije usvojila Uredba o utvrđivanju Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2022. godinu, na osnovu koje je danas raspisan Javni poziv za prijavu projekta koje podnose jedinice lokalne samouprave.

Ministar Tončev je napomeuo da želi da građani lokalna samouprava znaju da umaju punu podršku iz ministarstva.Aktivno smo se zalagali da ove godine sredstva budu veća i u tome smo i uspeli. I sam dolazim iz jedne nedovoljno razvijene opštine i svestan sam koliko pomoć Vlade Srbije znači predstavnicima lokalne samouprave. Tokom prethodne godine smo obišli najveći broj tih opština i uverili se u efikasno korišćenje odobrenih sredstava, a najsrećniji sam bio kada sam osetio da i stanovnici tih opština neguju jedan novi duh koji omogućava da zajednički idemo putem ubrzanog oporavka i prelaska u kategoriju višeg stepena razvijenosti, rekao je u saopštenju ministar Novica Tončev.

Kako je objašljeno, realizacija projekata ima za cilj podizanje kapaciteta u oblasti izgradnje, rekonstrukcije i opremanja objekata i nabavke opreme od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine.Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Mile od Repince 02/02/2022
    2. Bugarin bosilegrad 02/02/2022
    3. Pera 03/02/2022

    Ostavi komentar