JUMKO opet stečajni investitor!?Vranjski «Jumko» se ponudio da otvori svoj pogon u Hercegovini, a to je obećao Vjekoslavu Petričeviću, ministru privrede Republike Srpske, generalni direktor najveće tekstilne fabrike Branislav Trajković.

Trajković je nagovestio mogućnost otvaranja pogona «Jumka» u Hercegovini, «kao delu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koji ima iskustva u proizvodnji tekstila».Ministar Petričević je sa zadovoljstvom prihvatio ponudu «Jumka», a u cilju otvaranja novih radnih mesta u Hercegovini čija je privreda devastirana ratom od 1992. do 1995. godine i tranzicionim procesima u kojima je korišćen srpski model burazersko-kumovske privatizacije.

Jumko se širi: Sledi pogon u DRVARU«Jumko» se opet, «ni kriv ni dužan», pod uticajem politike našao u ulozi tzv. «stečajnog investitora», što je najveće SNS čudo među brojnim čudima aktuelne vlasti, budući da je u neformalnom, ali suštinskom stečaju, odnosno, UPPR sa dugom od oko tri miljarde dinara.

Podsećamo, pre godinu i po dana «Jumko» je otvorio pogon u Drvaru, gradiću u zapadnoj Bosni i Hercegovini koji je na teritoriji Federacije, ali sa apsolutnom srpskom većinom, ali i nedavno u Rudnoj glavi kod Majdanpeka.

S. Kostić

Jumko dužan DO GUŠE, a otvara nove pogone

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.    1. Ranko 20/07/2021

    Ostavi komentar