Jovanović: Vlast ne mari za PROSVETULjiljana Jovanović, glavna poverenica Granskog sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“ u Ekonomsko-tragovinskoj školi u Vranju, u razgovoru za InfoVranjske potencira „da vlast u Srbiji nema sluha za materijalni položaj prosvetnih radnika“.

GSPRS „Nezavisnost“ stalno ukazuje na orobleme materijalnog položaja zaposlenih u prosveti u pregovorima sa Vladom, na žalost, ne nailaze na mnogo sluha, što neće obeshrabriti sindikat da nastavi da ulaže napore da se vrati dostojanstvo prosveti radnika čije su plate ispod republičkog proseka, poručuje Ljiljana Jovanović.Poverenica GSPRS „Nezavisnost“ u ETŠ u Vranju podseća na reči pesnika Matije Bećkovića „da je svaki okupator prvo zabranjivao ćirilicu i da nema nikakvog drugog razloga da je sačuvamo, taj bi bio dovoljan“.

Dodala bih da sve ovo važi i za prosvetu i obrazovanje, zato GSPRS „Nezavisnost“ nikada neće odustati da se bori za ovu oblast, konstatuje Ljiljana Jovanović.Po njenim rečima, „ova oblast je u našoj zemlji oduvek bila lišena novca“.

Obrazovanje nikome nije važno, oduvek je bio bez dovoljno novca u našoj zemlji, što govori o tome kakav odnos ima vlast prema obrazovanju. Osim niskih plata ispod republičkog proseka, ni ulaganja za unapređenje kvaliteta obrazovanja nisu na nekom zavidnom nivou. Zato mladi sve više zaobilaze obrazovanje i prosvetu, a ako se tako nastavi to je siguran put u savremeno ropstvo, upozorava Ljiljana Jovanović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.  1. Tričko 13/09/2022
  2. Dusko 13/09/2022
  3. Lidija 13/09/2022
  4. Stamenko 13/09/2022
  5. Roki 13/09/2022
  6. Silent 13/09/2022
  7. Darko 13/09/2022

  Ostavi komentar