Još 3,5 miliona evra ulaganja u ROSU

Eko Taxi Vranje

Investicijama u fabriku “Vlasinka” i lokalnu infrastrukturu, vrednim 3,5 miliona evra, Coca-Cola Sistem još jednom pokazuje svoju posvećenost da, kroz partnerstva sa državnim institucijama i lokalnom samoupravom dodatno unapredi privredne, društvene i turističke potencijale vlasinskog kraja, čulo se na velikoj svečanosti u ovoj firmi.

Svečanom obilasku fabrike izvorske vode „Rosa“ u petak su prisustvovali Novica Tončev, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština, Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, predstavnici nevladinih organizacija, lokalne samouprave, brojni partneri i mediji.U proteklih 15 godina, u fabriku „Vlasinka“ uloženo je 15,5 miliona evra. Od 2005. godine, kada je postojala samo jedna proizvodna linija, fabrika je izrasla u impozantan proizvodni sistem sa šest proizvodnih linija i najsavremenijim skladištem, što omogućava značajno povećanje proizvodnih kapaciteta, zapošljavanje više ljudi i proširenje izvoza. Danas fabrika izvorske vode Rosa ima i više nego duplo veći broj zaposlenih nego u periodu pre akvizicije – čulo se na skupu.

Ministar Novica Tončev prlikom posete fabrici vode „Vlasinka“ istakao je značaj saradnje sa Coca-Cola Sistemom.  

Nove investicije u fabriku vode “Vlasinka” su odlična vest i direktno utiču na razvoj privrednih potencijala, otvaranje novih radnih mesta i ostajanje mladih da žive i rade u mestima u kojima su rođeni. Višegodišnje uspešno partnerstvo opštine Surdulica i Coca-Cola Sistema pokazalo je koliko je za razvoj lokalne sredine, razvoj privrede i bolji život građana važna kontinuirana i intenzivna saradnja između lokalnih samouprava i velikih kompanija. Pozivam i druge domaće i inostrane kompanije da se ugledaju na primer Coca-Cola i da investiraju u ove krajeve, naročito u nerazvijene opštine, koje se većinom nalaze na jugu Srbije – izjavio je Novica Tončev, ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Da je fabrika “Vlasinka”, od kako je deo Coca-Cola Sistema, izrasla u jedan od najznačajnijih i najmodernijih privrednih subjekata na jugu Srbije, podsetio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija

Vlasina je naš dom prema kome se odnosimo sa uvažavanjem i poštovanjem, dom snažnih planinskih izvora i mesto gde je rođena Rosa, brend na koji smo ponosni. Ova prelepa netaknuta priroda zaslužuje da se svi prema njoj ponašamo sa uvažavanjem. Upravo zato su nam pitanja održivosti i očuvanja životne sredine na listi prioriteta svega onoga što radimo ovde, na Vlasini. Ponosni smo što kao sistem ulažemo znanje i energiju kako bi ceo region uživao u onome što je najbolje na Vlasini: bistroj, kristalno čistoj Rosi, koja je i dokazano jedna od najkvalitetnijih voda u Srbiji – istakao je Atanasov.

NIV  1. Па 28/08/2021
  2. Si 28/08/2021
  3. Jug 28/08/2021
  4. Komesar 29/08/2021
  5. Dusica 30/08/2021
  6. TUPICA 30/08/2021

  Ostavi komentar