Jelena Šantić i 484: Performans – Neobični kolekcionari u Vranju i Bujanovcu

Eko Taxi Vranje

Fondacija „Jelena Šantić“ i Grupa 484 pozivaju građane Vranja i Bujanovca na javni događaj „Neobični kolekcionari: kolekcija imanja i nemanja“.

Ove organizacije zajedno sa srednjoškolcima iz Vranja i Bujanovca bavili su se istraživanjem lokalnog kultrunog nasleđa kroz potragu za raznim kolekcijama koje sakupljaju i čuvaju zanimljivi ljudi iz njihovog komšiluka, stoji u saopštenju.Kako je objašnjeno u saopštenju za javnost, sagovornici i sagovornice su bili kolekcionari i kolekcionarke ploča, markica, značaka, razglednica, ali i oni koji sakupljaju stripove, nalepnice, figurice, limenke, novčanice.

Još neobičniji su bili oni koji su za sebe rekli da ne poseduju niti jednu kolekciju, a ispostavilo se da ih imaju i da im se ne zna broj. Tako su muzičari (među kojima je vlasnik osam truba, kao i vlasnica pocepanih daira) ujedno i sakupljači pesama, melodija, devojačkih večeri i svadbi, a krojačica dimija je kolekcionarka bar hiljadu ljubavnih priča, svadbi, pokreta, igara, rekli su iz ovih udruženja.

Promicija kolekcija i priča u formi ulične akcije – performansa, zakazana je za 7. maj, 2022. godine u Vranju od 12 časova u pešačkoj zoni u Vranju.

Dok će ovaj performans održati 8. maja, 2022. godine od 12 časova na Trgu Karađođa Petrovića.

NIV  • Ostavi komentar