Izložba Metafizika bliskosti u Galeriji Narodnog univerzitetaU velikoj sali Galerije Narodnog univerziteta izloženi su radovi umetnice Milice Nikolčić. 

Postavka pod nazivom ,,Metafizika bliskosti“ prikazuje slike koje su rađeni u kombinovanim tehnikama na grafičkom papiru. Autorka Nikolčić u pamfletu za izložbu, ističe da ne pristaje na ideju otuđenja. 

Smatra da je jedini mogući način da postojimo zapravo u interakciji, u komunikaciji koja ne mora imati svoju unutrašnju logiku, pravila i uslove, rekla je Milica Nikolčić.

Postavka će biti otvorena do trećeg marta.

Milica Nikolčić rođena je u Beogradu 1994. godine. Završila je Srednju školu za dizajn, a potom i Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, na smeru slikarstvo. Izlagala je na petnaestak samostalnih i grupnih izložbu. Član je ULUS-a od 2021.

Ova izložba kao i većina događaja nije dovoljno poznata građanima, jer sem sajta Narodnog univerziteta i ulaznih vrata gde je zalepljen po koji plakat nema javnih prostora na kojim bi građani mogli bolje da budu upoznati sa kulturnim dešavanjima u gradu.

M. Stanković    1. ADA 22/02/2022

    Ostavi komentar